2016-06-05 2694 views
同朋友去沙田shopping 做一日沙田友,行到無哂力,又忘記左用app 拎位,成件事真係灰爆。但奇蹟出現了,睇多幾間,mr steak有位!於是就衝去!四個人叫3個餐,有湯有沙律有扒有粉,有野飲。先黎係4粒scone,味道ok,但質地較硬。再黎上左個沙律,普普通通,無咩特別。我地有兩個湯,一個洋蔥,一個松露湯。兩個湯質地好水下,味道都係偏淡。三個main courses 分別係蟹肉餅千層面、燒雞拚BBQ骨同牛排。蟹肉餅煎得香脆蟹味濃,好食。但個千層面雖海鮮料多,但面地焗到溶爛,食到麵粉味,汁同芝士多d可能會好。至於燒雞肉嫩,但個骨有燒酒味,明顯用酒醃到過左龍。而作為專食牛排嘅專家,7成未到肉質已經偏un,肉味淡,汁亦淡,有些失望。總括而言,價錢比一般西餐貴d,但質素未有更好,勝在有位。返食指數3粒星 (最高5粒)。

四個人叫3個餐,有湯有沙律有扒有粉,有野飲。