2022-12-21
有冇假·叉燒?🤭限量發售「真·叉燒」拉麵專門店💯長期排隊嘅小店🥳其實全間鋪頭都只係得叉燒拉麵😂我已經試唒所有種類嘅叉燒🍜💎 真·叉燒拉麵 $108可以一試✅ (😋:7.5/10)自選濃湯或者清湯👍🏻:就係同個名一樣,有6塊 真·叉燒😂咩叫真·叉燒?其實就係低溫慢煮嘅叉燒佢哋另外仲有一隻普通叉燒(我下面會介紹)對於我來講又唔覺得呢個真·叉燒好有驚喜,正正常常,中上等咁啦🤣不過佢價錢算係平💰因為有6️⃣塊叉燒😍咁多,所以都抵食嘅❗️👎🏿:冇。💎 丸京拉麵 $100可以一試✅(😋:7.5/10)自選濃湯或者清湯👍🏻:呢款就可以一碗滿足兩個願望💯試晒全鋪頭兩款叉燒,一款係普通叉燒,一款係真·叉燒,每樣3️⃣塊唔知係咪我嗰日味覺有問題呢?😂😂其實我又唔覺得兩款叉燒有太大分別,不過都係OK嘅,好食嘅🥰👎🏿:冇。㊙️每碗都附送一隻糖心蛋,味筍,蔥,全部都唔使額外加錢😍😍😍😍湯底方面:濃湯:圖3️⃣,真係比較油膩,但係好明顯豚骨味香好多,味道濃烈好多清湯:圖2️⃣,適合淡口味人士,因為個湯真係好清完全冇乜油分💓我個人推介濃湯因為食拉麵就係要最邪惡嘅湯底🤣🙈💎自家製餃子 $30正正常常✅(😋:6.9/10)👍🏻:5隻煎餃,
其實全間鋪頭都只係得叉燒拉麵😂
我已經試唒所有種類嘅叉燒🍜
💎 真·叉燒拉麵 $108
可以一試✅ (😋:7.5/10)
自選濃湯或者清湯
佢哋另外仲有一隻普通叉燒(我下面會介紹)
👎🏿:冇。
💎 丸京拉麵 $100
可以一試✅(😋:7.5/10)
自選濃湯或者清湯
👎🏿:冇。
湯底方面:
💓我個人推介濃湯因為食拉麵就係要最邪惡嘅湯底🤣🙈
💎自家製餃子 $30
正正常常✅(😋:6.9/10)
👍🏻:5隻煎餃,賣相煎得唔錯,熱食嘅話都有少少脆嘅
👎🏿:肉餡偏淡,我就略嫌冇乜味
💕Lunch Time優惠:
凡加購一款小食就會送一罐飲品
環境:7/10
服務:7/10
價錢:人均約$100
性價比:7.8/10
📍 麵屋丸京 (葵芳)
葵芳興芳路188號地舖