2024-07-07
地方所限,餐廳做唔到每款食物堆砌得好墟冚澎湃既感覺,但係Refill速度極快,由我坐底到走人都唔覺有食物缺貨。而且店員人手充足,每次出去攞完食物,返到黎隻舊碟就唔見左,見到飲完杯水都拿拿聲衝過黎加水,服務好欣勤周到。另外仲有即席烹調鮑魚鴨掌、富貴雞同火焰雪山。廚師會一邊講解一邊煮。攪咁多野都係想食客食得滿足之餘仲睇得開心~🦞凍海鮮除左、青口、翡翠螺同熟蝦呢d基本野之外,仲有波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳同麵包蟹呢d高回本海鮮,個人最鍾龍麵包多,除左比較少見之外,仲因為佢啖啖膏,食得好過癮🍲熱盤酒店既中菜廳咁出名,熱盤一定唔會令人失望,眼見有超過20款菜式。最特別既係有富貴雞同焗蟹蓋富貴雞即係乞丐雞,第一次見自助餐有得食,係現場即席表演完就會出現,雞肉入口非常嫩滑。芝士蘑菇焗蟹蓋,雖然冇平時係中菜廳食咁炸到金黃色,但入面既蟹肉係一梳梳,一d都冇偷工減料,自助餐食到呢個質素,絕對超值🥣湯類有竹絲雞螺頭燉豬展同法式龍蝦湯,中湯夠哂足料。自助餐出現龍蝦湯都係第一次,而且味道唔會差過西餐飲到既🍖肉車區今次有燒香草肉眼扒同片皮鵝,冇錯係片皮,鵝既油脂比鴨更豐富,師傅係現場即叫即片,荷葉餅仲有蒸爐保温,
🦞凍海鮮
🍲熱盤
🥣湯類
🍖肉車區
今次有燒香草肉眼扒同片皮鵝,冇錯係片皮[鵝],鵝既油脂比鴨更豐富,師傅係現場即叫即片,荷葉餅仲有蒸爐保温,非常貼心👍另外牛扒質素都好好,保留到肉汁之餘厚切都唔會韌,最特別係配菜有約克郡布甸出現,係香港好少見。
旁邊既爐端燒有十幾款唔同既串燒即叫即燒,包括牛舌、鴨肝同虎蝦呢d貴價食材,連好多地方都係限量既鵝肝多士都係任食
🍣刺身及壽司
有三文魚、鯛魚、吞拿魚等等。而且每款壽司都係即叫即握,唔會整定哂擺係度吹西北風
🥗冷盤類&沙律
加埋有二、三十款,除左平時常見既cold cut。第一次見煙鮫魚,味道甜甜地,幾特別。沙律款式都幾多,連韓式都有,每樣試一啖都飽
🥧甜品
甜品都值得一讚,冇出現平時見到大大件既蛋糕,換黎好多高雅精緻既小甜點,款款賣相都好吸引,仲有焦糖燉蛋、西米布甸、蘋果金寶、熱焫焫既葡撻、即叫即做既窩夫等等等等等等~~最後當然唔少得Häagen-Dazs雪糕