2023-01-10
今日我哋兩個去咗九龍灣一間台式火鍋 餐廳名叫做(犇殿台灣火鍋)侍應俾咗個卡位我哋坐 都好寬堂 隨即我哋就選擇湯底 湯底方面呢 好多唔同嘅湯底選擇 咁我哋就揀咗個比較特別 一般火鍋放題好少見到嘅烏龍茶菌皇湯底 呢個湯底幾特別值得推介 跟住我哋就出咗去攞一啲自助嘅熟食包括有呢個花枝丸 非常之鬆脆 炸春卷亦都係非常之足料嘅跟住呢我哋就攞咗啲火鍋嘅材料 生菜 香腸 魚蛋貢丸 款式呢都尚算豐富 咁另外飲品方面呢亦都係種類唔少嘅 烏龍茶啦或者係普洱茶 倒熱水沖熱茶又或者 凍飲品都有一啲韓式嘅汽水 可樂啊 呢啲都會有 最深刻 就係佢地有無限量切片和牛 係非常之鮮甜 又好新鮮 最重要係有牛味 鮮蝦 雞 魷魚粒最後都有幾款嘅雪糕可以比大家去選擇嘅 咁其中我哋揀咗款七彩雪條 亦都令我哋呢係諗返起童年嘅回憶 同埋有任食Häagen-Dazs所以呢一間火鍋呢亦都係性價比較高嘅一間台式火鍋店
包括有呢個花枝丸 非常之鬆脆 炸春卷亦都係非常之足料嘅