行過餓餓地,見都算多人,諗住無死,即管試吓啦,入去坐低張枱同餐牌都已經唔太乾淨,心諗算啦麵檔係咁上下架啦,跟住嗌阿姐落單,叫咗3次先應,唔知聽唔到定點,阿姐終於都同我落單,叫咗碗牛腩米,1罐可樂,好快碗粉就嚟到,食咗2啖,嘩!頂呀!有硬嘢嘅,吐出嚟,頂你個肺鋼絲刷嚟嘅,我叫阿姐過嚟望吓,佢即刻話換過碗,嗰刻都已經唔想再食,好快就嚟咗第二碗,我先食啲牛腩先,唔香唔好味,極為一般,食一啖啲米粉,再撩一撩起啲米粉,頂!又係有鋼絲刷,其實有無換過架?算喇,唔想再食,起身埋單走人,我叫阿姐望下,又係有鋼絲刷,阿姐即刻叫老闆娘唔好收碗粉嘅錢,淨係收可樂好喇,老闆娘無出聲,一於少理照收我$42(即係收我碗粉嘅錢,請我飲可樂),我明嘅,做生意嘛,2碗牛腩粉成本都起碼$30,所以我都無出聲,找完錢走人,不過下次請都唔會嚟,唔係好味又唔乾淨!
2023-05-18