2018-02-23
午餐時間12點,不用等位。但聽到1點已經full booking餐湯連包洋蔥湯味道足夠,但不是常見啡黑色的,餐包熱脆主菜西班牙黑毛豬蘋果蓉汁配沙律拼薯蓉黑椒汁,西班牙黑毛豬,有骨半肥瘦,兩面煎得香脆夾蘋果蓉汁減輕肥膩感覺👌🏻多種沙律菜配甜黑醋汁👌🏻同西班牙黑毛豬一齊食,感覺清新不膩,薯蓉有香濃的奶及牛油味,入口軟滑,調味足夠,配上沙律菜或黑椒汁,都有驚喜。可惜食到最後!豬近骨竟然生到接近無煮過咁!我吃完埋單同個侍應反映一下,佢既回答令我唔會再來。我:er....好似都幾生喎。侍應:呢個係正常嫁,西班牙黑毛豬7-8成熟,近骨個位就會咁生,如果全熟既話,會柴皮,唔食得嫁啦。(搶住收走隻碟)我:而家係生嫁喎,唔係7-8成,我建議可以改善一下(我按住唔比佢拎)侍應:近骨個位係會咁生嫁。(再用多D力搶走隻碟,我放手)我都有係不同既餐廳,食過西班牙黑毛豬,都會接受餐廳建議吃7-8成熟。但從未見過生到有血同鮮紅色。最後即磨咖啡香味四溢+熱奶有泡。其實餐廳環境,整體食物質素,是不錯的可惜一個錯誤再加上一個美妙回答唔會有下次了。
但聽到1點已經full booking
餐湯連包
洋蔥湯味道足夠,但不是常見啡黑色的,餐包熱脆
主菜
西班牙黑毛豬蘋果蓉汁配沙律
拼薯蓉黑椒汁,
可惜食到最後!
豬近骨竟然生到接近無煮過咁!
我吃完埋單同個侍應反映一下,
佢既回答令我唔會再來。
我:er....好似都幾生喎。
侍應:近骨個位係會咁生嫁。(再用多D力搶走隻碟,我放手)
但從未見過生到有血同鮮紅色。
最後即磨咖啡香味四溢+熱奶有泡。
其實餐廳環境,整體食物質素,是不錯的
可惜一個錯誤再加上一個美妙回答
唔會有下次了。