2019-08-30 1790 views
呢間新開嘅台式餐廳開咗大半個月,日日都大排長龍,今日見等位嘅人稍為無咁多,等咗大約十五分鐘入座。餐廳座位遍得好密,無卡座,真係食完就走,快快快餐店。坐就唔係咁舒適,不過食物嘅味道重要,餐廳以肉燥為主打,主食套餐有三款,想咩都有啲嘅可以揀精挑細選套餐,小菜有五款,仲有蔬菜同小食。我哋四人叫咗三個主食套餐,一個小菜套餐,我哋發現主食套餐嘅鹽酥雞比精挑細選嘅好好食好多,多咗好吃兩個字係唔同啲。整體唔錯,價錢唔貴,食物滿意。很好吃鹽酥雞排配蕃茄原味肉燥湯麵,熱辣辣嘅鹽酥雞扒好好味,处層香酥薄脆,雞扒又嫩又夠味,麵都幾彈牙,肉燥搶晒蕃茄湯嘅味。原味香蔥肉香燥拌麵+$2配香葉鹽酥雞,金銀蛋娃娃菜,滷水豬耳拼滷蛋,鹽酥雞同上面嘅差好遠,應該炸完放咗一段時間,有啲乾,雞肉唔滑,菜我覺得淋啲更好,拌麵同滷水唔錯,好夠味。回魂黑醋豬軟骨配原味肉燥湯麵,豬軟骨夠淋,入味唔太鹹。很讚紅燒牛肉配原味肉燥飯,牛肉食落無渣唔鞋,最鐘意食肉嘅我都覺得肉燥配飯係最好味,撈埋一齊好滿足。飲品選擇唔多,套餐飲品只有蜂蜜紅茶,其他選擇要加$5或$7。
,多咗好吃兩個字係唔同啲
。整體唔錯,價錢唔貴,食物滿意

,麵都幾彈牙,肉燥搶晒蕃茄湯嘅味。

回魂黑醋豬軟骨配原味肉燥湯麵,豬軟骨夠淋,入味唔太鹹

2019-08-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$61 (Lunch)