2024-09-05 0 views
一向都有食開 內用好食過外賣分別都好大牛肉刀削麵份量較小 但係麵質有口感 係好食嘅牛肉好淋 咸左小小揀咗牛肉湯底 夠哂牛味不過餐廳冇BB凳提供 唔係親子有善我覺得呢方面差小小 員工服預態度都好好
一向都有食開 內用好食過外賣
我覺得呢方面差小小
員工服預態度都好好
TakeAway
2024-07-28 85 views
是日夜晚買咗外賣,一名短頭髮女職員喺只叫號一次嘅情況下,本人已經即刻去拎。但該名女員工已經黑口黑面,話’挑,聽到Number唔識出聲嚟拎’首先我冇做錯,喺你叫咗一次Number然後行過去拎,好正路。使唔使聽到你嗌即刻話有?返學啊?其次就算你忙,都唔係咁樣同客人講嘢,直頭喺我面前講,驚死我聽唔到比錢受氣,嘢食又唔係特別好食,唔怪之得星期日都冇咩人。今時今日咁嘅服務態度,好難怪人哋北上食嘢。呢間食肆以後永不錄用

呢間食肆以後永不錄用

2024-07-28
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2024-07-18 224 views
來過好幾次,其實食物唔差,價錢亦算合理,但是總是不明白🤔為什麼每次都不用等位,仲有好多位剩?今天點了每週精選的「甜粟蛋花魚柳+迷你生煎包」,跟餐配有蛋花豆腐湯,肉燥飯和飲品。好豐富,好難食得晒🤭我會繼續來支持他們的💪🏻
我會繼續來支持他們的💪🏻
甜粟蛋花魚柳+生煎包餐
2024-07-18
$68 (Lunch)
甜粟蛋花魚柳+生煎包餐
2024-07-10 195 views
今日已經是7月中,暑假的夏日太陽,太熱了。到了坑口站可以找很多不同的選擇,但不想行太遠了。很快便想起幾年第一去食的一碗肉燥。幾年前還沒有在將軍澳開分店時,我是在長沙灣那邊食的。現在有了將軍澳分店,反而少了去食。一向都覺得這間的食物很正宗,和在台灣食的差不多。今次不知點解,鹽酥雞有骨,有一點奇怪。Anyway ,這間珍珠奶茶我都覺得不錯的,當然不會好到天仁茗茶的level。但在根餐時,加$12便有的飲品,算不錯了。

2024-06-28 139 views
以前嚟過呢度食晚餐,感覺食物質素都唔錯!今次第一次嚟一碗肉燥食早餐,見到佢每個星期每日都會有唔同餐做特價,於是見到今日嗰餐係豬扒煎雙蛋米粉配熱飲$33就入去食☺️——————因為第一次試呢度啲早餐都有啲期待,而且價錢覺得合理唔係太貴😊豬扒覺得味道唔錯,同埋唔會好硬👍🏻至於米粉呢真係好普通,而且湯底冇味一啲都唔吸引🥹煎雙蛋我叫咗熟蛋,所以都係正正常常,但係煎蛋係應該冇落鹽😅至於飲品,我叫咗熱台式奶茶,好明顯呢杯唔係正宗嘅台式奶茶🙈🙈 飲落去覺得完全冇味好似飲緊奶水咁🤔 ————店舖環境我覺得一般,枱面有啲奇怪坐落去嘅時候覺得唔係太想逗留好耐!而且好似冷氣唔係好夠覺得一路食感覺好熱🥲同埋佢特價嘅餐只是唔清晰,原來落咗單之後埋單佢就會自動平返俾我,因為佢本身落單嘅時候都係原價🤭Anyway ,早餐唔係好貴,但係如果有得揀嘅話嘢食味道相當之唔吸引🤧應該唔會再嚟食早餐
以前嚟過呢度食晚餐,感覺食物質素都唔錯!
——————
豬扒覺得味道唔錯,同埋唔會好硬👍🏻
至於米粉呢真係好普通,而且湯底冇味一啲都唔吸引🥹
煎雙蛋我叫咗熟蛋,所以都係正正常常,但係煎蛋係應該冇落鹽😅
————
而且好似冷氣唔係好夠覺得一路食感覺好熱🥲
煎雙蛋豬扒麵餐
2024-06-28
$33 (Breakfast)
我哋叫咗牛肉湯麵(晚餐)麻辣湯,刀削麵,黑糖珍珠奶茶(凍)我覺得都幾濃味,外賣好貼心咁樣分咗湯麻辣雞鍋+白飯(晚餐)仙草甘茶(凍)個麻辣雞鍋,好好食,辣得幾過癮,不過雞嘅份量就有啲少。
我哋叫咗
牛肉湯麵(晚餐)
麻辣湯,刀削麵,黑糖珍珠奶茶(凍)
我覺得都幾濃味,外賣好貼心咁樣分咗湯

麻辣雞鍋+白飯(晚餐)
仙草甘茶(凍)
個麻辣雞鍋,好好食,辣得幾過癮,不過雞嘅份量就有啲少。
TakeAway
2024-04-28 185 views
今晚嗌外賣,見好耐冇食過一碗肉燥就再試下啦見佢menu唔同左啲喎今次就試下鹽酥勁量爆炸王 (鹽酥雞粒+ 鹽酥茄子)$5x 加$5可以轉香辣肉燥飯本身有配免費仙草甘茶(凍熱都ok)亦可以加錢轉其他野飲 加$3-$15不等本身以為下面係飯,上面係餸點知!原來下面係椰菜沙律 仲有麻醬之後香辣肉燥飯係分開既仲有隻糖心蛋真係勁足料!啲鹽酥雞有成7,8舊!!勁誇張不過茄子數量就只係得3,4小舊真係飽到捧住個肚!下次都會再encore
今晚嗌外賣,見好耐冇食過一碗肉燥就再試下啦
見佢menu唔同左啲喎

今次就試下鹽酥勁量爆炸王 (鹽酥雞粒+ 鹽酥茄子)$5x
加$5可以轉香辣肉燥飯
本身有配免費仙草甘茶(凍熱都ok)
亦可以加錢轉其他野飲 加$3-$15不等

本身以為下面係飯,上面係餸
點知!
原來下面係椰菜沙律 仲有麻醬
之後香辣肉燥飯係分開既
仲有隻糖心蛋

真係勁足料!
啲鹽酥雞有成7,8舊!!勁誇張
不過茄子數量就只係得3,4小舊
真係飽到捧住個肚!

下次都會再encore

Delivery
2024-03-28 225 views
行咗成個商場,見到有位,加上價錢同餐廳合理,就成班人入咗去。環境算係舒適,座位入面有勾比你掛袋。叫咗肉燥米粉+煎雙蛋+腸仔+蛋餅,另加多$3有杯仙草飲埋單四十幾蚊,價錢尚算合理,但味道只能說係中規中矩,無咩特別,唔會特別想再去食評分(5分滿分):味道:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️
叫咗肉燥米粉+煎雙蛋+腸仔+蛋餅,另加多$3有杯仙草飲

評分(5分滿分):
味道:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️
2024-03-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
2024-03-20 225 views
環境乾淨開揚,坐得舒服,食得安心食具整齊攞放,感覺良好額外再有三款調味粉供應梅子粉七味粉海苔粉--- 鹽酥雞扒豬扒配肉燥飯配餐飲 --- $69+$8台式珍珠奶茶,total :$77咁嘅價錢,咁嘅份量,绝對超值左邊雞扒,右邊豬扒,超大件,炸皮薄而微酥脆,華盬味配搭得恰到好處盬酥豬扒,不厚不薄,口感軟嫩非常非味盬酥雞扒就似毫大大雞排味道一樣,肉質鮮嫩---流心蛋---再配甜酸菜脯粒,肉燥飯,望見都口水流---台式珍珠奶茶---套餐再加$8升级味道甜度適中,抵讚細心位,外賣杯蓋有密封位,若不用飲管,可以蓋上,保持衛生實物上枱同電子點餐單相片一樣,貨真價實,絕無取巧下午茶餐牌,選擇也不小,價錢更抵,但食物份量亦變細食後感員工服務非常體貼勤快,有禮貌有team work,唔係做死一個,氛圍不错食物質素好,份量超大,價錢合理若香港能keep住有咁嘅服務質素,北上人潮一定減小💪
環境乾淨開揚,坐得舒服,食得安心

食具整齊攞放,感覺良好

額外再有三款調味粉供應

梅子粉
七味粉
海苔粉

--- 鹽酥雞扒豬扒配肉燥飯配餐飲 --- $69
+$8台式珍珠奶茶,total :$77
咁嘅價錢,咁嘅份量,绝對超值

左邊雞扒,右邊豬扒,超大件,炸皮薄而微酥脆,
華盬味配搭得恰到好處

盬酥豬扒,不厚不薄,口感軟嫩非常非味

盬酥雞扒就似毫大大雞排味道一樣,肉質鮮嫩

---流心蛋---

再配甜酸菜脯粒,肉燥飯,望見都口水流

---台式珍珠奶茶---
套餐再加$8升级

實物上枱同電子點餐單相片一樣,貨真價實,
絕無取巧

下午茶餐牌,選擇也不小,價錢更抵,
但食物份量亦變細

食後感

員工服務非常體貼勤快,有禮貌

有team work,唔係做死一個,氛圍不错
食物質素好,份量超大,價錢合理

若香港能keep住有咁嘅服務質素,北上人潮一定減小💪
2024-03-13 156 views
嗌咗炸雞豆腐$60同埋炸雞茄子$59,個炸雞份量比想像中多好多!食完真係要捧住個肚😵‍💫豆腐嗰個嗌咗五香粉,味道冇乜特別,冇話食到五香味..... 茄子嗰個嗌咗蒜味,但係啲蒜粉好苦!!!唔建議嗌!!佢啲炸物同飯係分開,下低有生椰菜配好多日式芝麻醬好好食好邪惡!!其中一個飯加咗$5嘅香辣肉燥,會配半隻蛋。蛋無味,肉燥味道一般,唔建議加錢。嘢飲嗌咗一杯凍同熱嘅仙草茶。熱嘅飲落完全唔甜,但係凍嘅有少少微甜幾好飲~
2024-02-21 185 views
出咗新嘢便來試試, 沒有驚喜, 正常味道 食物 : 牛肉+牛筋+牛肚+牛骨湯刀削麵 $79 ~ 牛肉+牛筋+牛肚味道幾好, 牛肚有少韌, 牛骨湯都夠味, 刀削麵未散開, 黏在一起 花膠雲腿雞鍋配白飯 $71 ~ 雞湯味道正常, 不是好濃郁, 雞肉可以唔會鞋, 湯內有少許菇及生菜 飲品 : 仙草甘茶, 餐包飲品不另收費, 見佢黑蚊蚊, 以為會好似涼茶, 好在味道少甘也易入口 環境 : 此店在TKO GATEWAY, 裝修以黃色為主幾靚, 座位舒服乾淨 服務 : 有禮貌, 而且店員們感情不錯, 一直在高談闊論, 嘻嘻哈哈好開心 價錢 : HK$150/2人 (無加一服務費)
出咗新嘢便來試試, 沒有驚喜, 正常味道
價錢 : HK$150/2人 (無加一服務費)
牛肉牛筋牛肚牛骨湯刀削麵
花膠雲腿雞鍋配白飯
2024-02-12
🍜啱啱嚟到呢間標榜台式風味嘅餐廳,環境舒服得黎又唔拘小節,一坐低就點咗份原味精巧肉燥飯。咬落去,肉燥嘅香氣同埋嗰啲肉汁啊,真係滲透到每粒米嘅每個角落,食得我心都暖笠笠。再嚟呢,個香葉鹽酥雞嘅脆皮實在太吸引,一啖咬落去,嘩~內外完美對比,裏面嘅肉好嫩滑,外面嘅皮又咁脆,調味做得又唔會太鬼咸,真係食到停唔到口。依家啲人講求食得健康,嗰份豆香唐生菜嘅選擇真係貼心。唔單止生菜夠鮮甜,啲豆仲有一種自然嘅香味,啖啖都清新解膩。講到呢道蒜香台灣腸,我都大拇指點讚嘞!佢們煮得剛剛好,腸粉嗰種彈牙嘅口感,同蒜香撞埋一齊,真係夠哂勁!最後,點左咖啡店頭牌之一嘅黑糖珍珠牛奶紅茶,珍珠QQ嘅,黑糖甜度啱啱好,一啲都唔膩口,就算唔加料免費升級都覺得值得!啲四味菜野,真係食出咗台灣小吃嘅獨特風味,又滿足咗我噴火嘅小肚子。下次諗著快餐又或者想變換口味,我知道應該邊度撲啦!👍🍴🌿

2023-12-27 227 views
1. 香菇肉燥新竹米粉+火腿蛋餅:這道菜以新竹米粉為基底,搭配著香菇肉燥和火腿蛋餅。新竹米粉細緻爽滑,入口即化,完美融合了肉燥的鮮香。香菇肉燥濃郁的口感與米粉的細膩質地相互襯托,營造出豐富的層次感。火腿蛋餅的煎熟口感和蛋香與米粉的組合,讓這道菜品更加豐富多樣。2. 香煎雞扒+煎雙蛋 / 牛乳炒蛋配餐:這道菜結合了香煎雞扒和煎雙蛋或牛乳炒蛋。雞扒煎至金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,完美搭配著煎蛋的滑嫩口感。煎雙蛋或牛乳炒蛋的蛋香與雞扒的鮮味相互融合,帶來美味的搭配。這道菜款式簡單卻美味,適合早餐或輕食時享用。3. 鹽酥雞扒肉燥飯:這道菜以炸至酥脆的鹽酥雞扒為主角,搭配著肉燥飯。鹽酥雞扒外酥內嫩,口感極佳,肉燥則以其豐富的肉香和醬汁的滋味為飯菜增添了層次。這道菜給人一種滿足感,尤其適合喜愛濃郁口味的人士。
1. 香菇肉燥新竹米粉+火腿蛋餅:

2. 香煎雞扒+煎雙蛋 / 牛乳炒蛋配餐:

3. 鹽酥雞扒肉燥飯:
2023-06-13 835 views
第一次入呢間餐廳用餐,點知中哂伏,金銀蛋津白個菜好硬兼菜葉黑黑地,肉燥麵嗰啲肉燥無味、硬同霉,滷水腸、豆腐、牛筋、炸雞翼,糖心蛋完全無味,唔知自己食緊乜,最食得落肚係杯奶茶,另外侍應服務態度好好,不過都挽回唔到我會再幫襯。
2023-06-13
2023-05-26 564 views
一行五人到這裡食晚餐,餐廳佈置明亮,枱下面有個架可以放東西,幾好。很讚牛肉麵(麻辣湯),牛肉份量多而且一咬即開,吾錯。水煮魚湯麵,湯底吾夠麻和辣,一般。鹽酥雞扒肉燥飯,雞扒炸得香口,伴飯嘅鹹酸菜甜甜地。咕嚕魚柳,一貫咕嚕做法,魚柳都脆口嘅。肉燥撈麵,麵條乾肉燥汁不夠多,應該叫湯麵比較好。蜜汁豬軟骨,賣相黑黑乾乾,加左蜜糖味道都吾錯。小食花枝丸、手抓蔥油餅,要趁熱食,味道就正正常常。旦蚵仔煎、蛤蜊湯、上湯娃娃菜,冇試。凍檸檬桂花意米特飲,味道一般,不太識欣賞。黑糖伯爵珍珠奶茶,伯爵茶味濃,珍珠時間烚得啱啱好,好飲。埋單 $350/5 位。
很讚牛肉麵(麻辣湯),牛肉份量多而且一咬即開,吾錯。
水煮魚湯麵,湯底吾夠麻和辣,一般。
鹽酥雞扒肉燥飯,雞扒炸得香口,伴飯嘅鹹酸菜甜甜地。
咕嚕魚柳,一貫咕嚕做法,魚柳都脆口嘅。
肉燥撈麵,麵條乾肉燥汁不夠多,應該叫湯麵比較好。
蜜汁豬軟骨,賣相黑黑乾乾,加左蜜糖味道都吾錯。
小食花枝丸、手抓蔥油餅,要趁熱食,味道就正正常常。
旦蚵仔煎、蛤蜊湯、上湯娃娃菜,冇試。
凍檸檬桂花意米特飲,味道一般,不太識欣賞。
黑糖伯爵珍珠奶茶,伯爵茶味濃,珍珠時間烚得啱啱好,好飲。
埋單 $350/5 位。
2023-05-26