2022-08-10
前題: 以前在歐洲食過分子料理有很好的體驗, 今次食lunch menu, 很失望前菜:包加fusion 牛油(蔥油味, 欖菜味): 有d 特別, 幾似欖菜味菠菜卷加紅菜頭: 只有紅菜頭味雞蓉點心: 雞油咪自選前菜: 鴨肝: 最好食呢樣比目魚: 擺盆靚, 但d 味唔係好出, 有d 腥主菜: 海蝦闊條面: 蝦新鮮, 正常, 手工闊條面都彈牙鴨腿: 有d 老, 但有d 熱情果汁吊到d 味, 陳皮味唔出, 有d 浪費個idea另叫:小籠包: 係一個泡, 一咬就穿, 好多汁嘅; 但一咬就俾佢d 汁濁親。。。 個人認為, 一泡汁。。 似好鹹嘅湯, 唔係好勾起小籠包嘅材料/質感, 亦無配菜擺盆, 好dry雞Bo(意大利陳米, 乾鮑): 見到個名好似好名貴, 亦會攞一樽鮑魚出黎俾你影相, 但事實係。。。 似一個煲仔, 入面有d 清雞湯加隔夜飯, 然後0係你面前磨幾下d 乾鮑粉落去。。。。。 呢個係非常令人失望甜品: 個waiter 介紹: passion fruit, passion fruit, ginger... 但係落係死甜... 總結:本人食嘅係lunch menu, 感覺唔良好。 可能小妹
前菜:
菠菜卷加紅菜頭: 只有紅菜頭味
雞蓉點心: 雞油咪
自選前菜:
鴨肝: 最好食呢樣
比目魚: 擺盆靚, 但d 味唔係好出, 有d 腥
主菜:
海蝦闊條面: 蝦新鮮, 正常, 手工闊條面都彈牙
另叫:
總結:
本人食嘅係lunch menu, 感覺唔良好。 可能小妹對分子料理唔熟悉, 但食物質感好單一, 一泡湯等如小籠包($90一粒); 雞湯飯加鮑魚粉等如雞煲飯($290)。。。 本人覺得可以多d texture/ 口感/用料
另外, lunch menu 唔足以食飽, 必須另加野
事前見前人食過dinner 好似好d... 但lunch 真的性價比較低。。。
希望大家食前有d 心理準備, 廢事希望越大, 失望越大
完!
$2002