今日打算去太子探朋友既bb,朋友推介係附近既Cafe paradise度食晚餐,話依度好出名, 早1日book好枱book左6:45pm,用餐時間1.5小時,遲到唔hold枱, 不過好唔好彩地果日要ot搞到放工遲左,所以朋友就幫忙坐左入去hold住張枱先喇,去到朋友已經幫我order好食物,食物轉左做main course, 包沙律,餐湯同一杯飲品,沙律都幾fresh幾新鮮, 配埋個醬汁幾開胃,而個白湯都唔錯, 飲到有魚味同少少菇味, 幾濃幾好飲 煙三文魚蜆肉天使麵 ($118)唔好意思, 唔知道原來影得out左focus~個麵份量都幾大, 白汁味香濃,煙三文魚同蜆肉都幾新鮮, 加埋少少香草感覺唔錯 香辣鮮蝦意大利飯 ($128)飯既份量相對天使麵黎講比較細,唔食得辣既我都覺得依個意大利飯都頗辣, 不過辣得黎幾香口,飯入面混左d蔬果類,隻蝦都炸得幾香脆, 不過略嫌意大利飯黎講, 個汁唔夠creamy, 相對稀身左少少~加左15蚊叫左杯雲尼拿沙冰,份量都幾大杯, 不過略嫌味道較淡, 雲尼拿味唔夠出, 反而奶味較濃最後仲有個甜品, 應該係香芋(?)蛋糕,個人黎講覺得一般般, 味道比較淡,
今日打算去太子探朋友既bb,

朋友推介係附近既Cafe paradise度食晚餐,

話依度好出名, 早1日book好枱book左6:45pm,

用餐時間1.5小時,

遲到唔hold枱, 不過好唔好彩地果日要ot搞到放工遲左,

所以朋友就幫忙坐左入去hold住張枱先喇,

去到朋友已經幫我order好食物,

沙律都幾fresh幾新鮮, 配埋個醬汁幾開胃,

而個白湯都唔錯, 飲到有魚味同少少菇味, 幾濃幾好飲
煙三文魚蜆肉天使麵
煙三文魚蜆肉天使麵 ($118)
唔好意思, 唔知道原來影得out左focus~

個麵份量都幾大, 白汁味香濃,

煙三文魚同蜆肉都幾新鮮, 加埋少少香草感覺唔錯
香辣鮮蝦意大利飯
香辣鮮蝦意大利飯 ($128)

飯既份量相對天使麵黎講比較細,

唔食得辣既我都覺得依個意大利飯都頗辣, 不過辣得黎幾香口,
飯入面混左d蔬果類,
雲尼拿沙冰
加左15蚊叫左杯雲尼拿沙冰,

最後仲有個甜品, 應該係香芋(?)蛋糕,

個人黎講覺得一般般, 味道比較淡, mousse都唔夠滑同鬆軟
埋單一人$150,

值得一提, 依度既服務質素的確幾唔錯, 因為我遲黎既關係,

到限定時間都未食完枱上面既野, 店員有特意安排左另1張枱比book左枱既客人,

比多15分鐘我地先享用完所有食物~

另外, 餐廳既裝潢幾用心,

不過店面較細既關係, 枱數唔多, 而且枱與枱既距離都幾近, 要傾計吹水既就唔係一個好地方喇,

整體來講, 覺得食物質素一般般, 唔係話去到其他食評講得咁出色,

有d名過其實, 依個價位既大概可以搵到其他更好食, 冇咁迫及不限時既餐廳吧~
2017-02-24
$150 (Dinner)
煙三文魚蜆肉天使麵