呢日同朋友到尖沙咀呢間韓國人氣餐廳<福岡漢堡扒> 來一次平民石燒牛漢堡晚餐, 想不到在疫情期間也幾乎滿座,  可見其受歡迎程度啊! 店員會在門口為每位顧客量度體溫, 37.2度以上不可內進,  以保障餐廳內客人的安全~ 呢度主打澳洲頂級和牛製的漢堡扒, 多款口味選擇,  包括: 原味、添加入蛋、蒜片、芝士等~  份量還有大中小size之分, 大家可以揀番啱自己嘅份量,  唔洗驚食唔晒會浪費~ 最重要係價錢真的很親民,  而且有得食又有得玩! 我地兩人各點了<芝士蛋蒜和牛漢堡>和 <墨西哥辣椒和牛漢堡>試試~食法同石燒牛十分相似, 店員把全生的漢堡扒上枱後,  我地用工具取出一口份量的漢堡扒放到燒紅石板上(圓形那塊), 每邊燒3-4秒便可食用~ 可蘸上燒肉醬、海鹽調味~ *店員會不時主動更換石板(Good!) 燒起的和牛特別香滑, 牛肉味濃, 還有我大愛的芝士和蒜風味, 而朋友那款墨西哥風情的確很火辣, 別有一番風味,  想挑戰味蕾不妨一試! 我地點嘅漢堡扒仲配白飯, 湯, 沙律和泡菜,  份量足,
呢日同朋友到尖沙咀呢間韓國人氣餐廳<福岡漢堡扒>
來一次平民石燒牛漢堡晚餐, 想不到在疫情期間也幾乎滿座,
可見其受歡迎程度啊!
店員會在門口為每位顧客量度體溫, 37.2度以上不可內進,
以保障餐廳內客人的安全~
呢度主打澳洲頂級和牛製的漢堡扒, 多款口味選擇,
包括: 原味、添加入蛋、蒜片、芝士等~
份量還有大中小size之分, 大家可以揀番啱自己嘅份量,
唔洗驚食唔晒會浪費~ 最重要係價錢真的很親民,
而且有得食又有得玩!
我地兩人各點了<芝士蛋蒜和牛漢堡>和
<墨西哥辣椒和牛漢堡>試試~

食法同石燒牛十分相似, 店員把全生的漢堡扒上枱後,
*店員會不時主動更換石板(Good!)
而朋友那款墨西哥風情的確很火辣, 別有一番風味,
想挑戰味蕾不妨一試!
我地點嘅漢堡扒仲配白飯, 湯, 沙律和泡菜,
份量足,   夠晒飽肚~
價錢親民又可以自己動手烤肉, 好好玩喔!
邊食住牛, 邊飲住<百香果特飲>, 係最高嘅享受!
2020-03-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡
  • 墨西哥辣椒和牛漢堡