2023-03-07
👧🏻😋👅🍽✨有心小店好味道😚-馬拉Go🇭🇰 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸巷子1樓8號舖 🇭🇰-🏮啟岸巷子成個商場都係食肆, 馬拉Go個餐牌好吸引我地, 主食有好多唔同選擇🏮口味亦都在地化, 切合返香港人味道-滋味二人套餐 $248✅包主食兩款, 小食併盤, 蒜蓉時菜, 飲品兩款✅店員好細心向我地介紹唔同主菜同飲品既特色-🐷🍲🍚 滋補肉骨茶配飯💯超重藥材味, 個湯好濃好甜, 一大舊原蒜煲到腍晒用黎撈飯超正, 仲要係珍珠米好味💯當然唔少得索湯既豆卜同油炸鬼, 食晒D料再就咁飲個湯都冇問題, 完全唔油膩-🐖🥚🍜 豬頸肉溫泉蛋椰香叻沙✨估唔到個餸分開放, 仲有隻蝦, 擺盤超靚; 好少東南亞菜會標榜個溫泉蛋, 但佢又真係做得好好, 質地一流蛋黃香✨椰香叻沙湯勁香濃, DD辣好惹味, 豆卜, 魚蛋, 火腿, 配油麵+米粉, 將個湯既作用發揮到淋漓盡致-🍱🍤小食併盤💯迷你蝦多士脆口得黎唔硬, 同埋食落真係唔油💯脆炸南乳雞翼呢個出色! 脆口, 南乳味重, 爆晒雞汁勁juicy💯網米鳳尾蝦春卷: 多數出面食既都係少少肉碎, 但呢個蝦肉又足料, 個網要脆同鬆化就基本, 當然都做到🤓💯一口爆谷雞炸皮薄, 外脆
有心小店好味道😚
馬拉Go
🇭🇰 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸巷子1樓8號舖 🇭🇰
🏮口味亦都在地化, 切合返香港人味道
滋味二人套餐 $248
✅包主食兩款, 小食併盤, 蒜蓉時菜, 飲品兩款
✅店員好細心向我地介紹唔同主菜同飲品既特色
🐷🍲🍚
滋補肉骨茶配飯
🐖🥚🍜
豬頸肉溫泉蛋椰香叻沙
🍱🍤
小食併盤
💯迷你蝦多士脆口得黎唔硬, 同埋食落真係唔油
💯一口爆谷雞炸皮薄, 外脆內軟
🧄🥬
蒜蓉時菜
✨炒得超香, 蒜蓉切到好細好細, 條菜每一處都有蒜
🧋🍹
飲品
💯食馬拉野冇理由唔叫斑蘭樽仔拉茶, 比我想像中冇咁甜, 茶味重但唔澀
💯話梅柚子蜜酸酸甜甜, 食完比較濃味既主食飲佢gur一gur好爽