2017-12-08 65 views
餐廳開咗幾個月,已經聽到幾個朋友介紹,又見到open rice 咁多好評!今日終於有機會嚟食啦木船個裝修真係幾靚,夜咗望入去以為自己睇緊燈飾入去前朋友仔眼利,望到有呢個蘋果優惠貼紙,原來用蘋果動個apps 就拎到木船嘅傻惠卷,show 比店員睇就輕鬆拎咗個9折優惠青木瓜沙律配料除咗常見嘅蘿白、腰果、蕃茄之外仲有提子,一開頭見到已經覺得幾特別,食落口味道又幾夾,一口連埋提子一齊口感仲好豐富睇得出餐廳幾有心思,簡單一道沙律都會用唔同嘅配料小食拼盤(細)拼盤一共有四款小食,每款兩件,啱晒兩個人分嚟食!炸物都炸得啱啱好,仲有兩款醬,一款甜啲,另一個就係泰式辣醬!馬拉盞炒通菜用咗好多配料去炒,好香好惹味!青咖喱帶子意粉同朋友都好鐘意呢個意粉,帶子好大粒好多肉,味道雖然有啲辣,但我哋都食唔停口!配料除咗青豆,仲有無花果 好特別!飲品就叫咗椰青同埋泰公主!椰青都幾大個同幾甜。泰公主就係士多啤梨、蘋果同青檸加埋,估唔到呢個組合又幾好飲!!嘢飲嚟到放落底座仲識發光 好得意見到隔離枱叫咗好大個菠蘿炒飯,下次要再嚟食

木船個裝修真係幾靚,夜咗望入去以為自己睇緊燈飾

青木瓜沙律
睇得出餐廳幾有心思,簡單一道沙律都會用唔同嘅配料

小食拼盤(細)

馬拉盞炒通菜
用咗好多配料去炒,好香好惹味!

青咖喱帶子意粉
配料除咗青豆,仲有無花果 好特別!

飲品就叫咗椰青同埋泰公主!椰青都幾大個同幾甜。

見到隔離枱叫咗好大個菠蘿炒飯,下次要再嚟食

2017-12-07
Type of Meal