2022-06-21
天蓬 𝗧𝗶𝗻 𝗙𝘂𝗻𝗴 🇭🇰🌟又一中環新餐廳🌟由於唔係喺中環返工,所以都比較少喺中環食港式餐廳。今次被「天蓬」嘅『巨型豬扒🐷』同埋『瑞士汁雞翼🐥』吸引咗😍😍 就襯星期六放假去試下,支持下新開嘅小店☺️❣️招牌厚切豬扒🐷- 餐廳招牌菜🤩,係巨型豬扒呀🤤🤤🤤‼️餐廳採用巴西梅頭肉,每塊長𝟭𝟱 𝗰𝗺,相當於一隻手掌咁長,勁大塊😍 醬汁方面,餐廳係用自家秘製即炒豉油汁,同豬扒嘅油脂好夾。肉質方面,咬落去超級鬆軟,好入味,配飯一流!一定會不知不覺食晒碗飯😂😂😂瑞士汁雞翼蛋炒公仔麵🐥🍜- 食炒公仔麵點可以無太陽蛋😎 所以一定揀個有蛋嘅😉 可能影相影得太耐,隻蛋係半流心狀態。個炒公仔麵有滿滿嘅瑞士汁味,一啲都唔咸唔油唔乾,帶微甜好好食😋 『瑞士汁雞翼🇨🇭』絕對係今餐嘅𝗠V𝗣❤️🔥‼️肉嫩且入味,所以我哋食完都追加咗五隻瑞士汁雞翼🤤🤤煉奶西多士🍞- 每碟有𝟰大件,方便食用。西多鬆軟,內裏有花生醬夾心,味道啱啱好唔會好甜,食完都冇咁大罪惡感🤭🤭 好欣賞呢個煉奶西多嘅鬆軟度!鹹牛肉蛋治🥪- 唔記得叫烘底🥲 不過麵包好鬆軟。蛋上枱嘅時候係流心㗎😍 不過稍為俾鹹牛肉搶咗味,如果蛋再厚啲就好。熱奶茶☕️- 香濃熱奶茶😍😍
🌟又一中環新餐廳🌟
招牌厚切豬扒🐷
瑞士汁雞翼蛋炒公仔麵🐥🍜
煉奶西多士🍞
鹹牛肉蛋治🥪
熱奶茶☕️
- 香濃熱奶茶😍😍 奶味偏重,冇落糖都覺得有啲甜,有啲失望🥲
💡→小𝘁𝗶𝗽𝘀 𝗳𝗼𝗿中環返工嘅朋友仔←💡
「天蓬」為咗方便附近一帶嘅上班族,餐廳特別設有外賣自取二維碼先付下單功能,大家只需要𝘀𝗰𝗮𝗻一𝘀𝗰𝗮𝗻外賣自取二維碼,即可預先於網上點餐!超方便!