2011-01-23 33 views
食完飯之後,就前往我期待已久既甜品舖。其實想去呢度好耐,因為佢地既甜品選擇多之外。仲有好多她得意既甜品,咁入到去唔使等位,真係太好啦。芒果爆珠個名唔係好記得,不過呢個都幾好食。果爐珠會爆出果汁,好得意。而個芒果都唔太酸,不過唔係食得好多,所以唔講咁多啦。橙酒火焰雪山呢個甜品都令我期待,因為佢真係好出位。好似真係有料到。等左一陣,店主表演雜技。將火點著酒,做出火焰既效果。好彩,我及時捕捉到呢個精彩既一刻。面頭係一層甜甜地既忌廉,而且食到陣陣橙香味。之後,食落去係一層既海綿蛋糕,呢度就無乜特別好講。心太軟另一個幾好食既甜品,雖然要等好耐,但都係值得既。因為個蛋糕切出黎會有濃郁既朱古力醬,好似溶岩流落黎一樣。而且朱古力醬味道唔算太甜,食落好有口感。熱既蛋糕配上冰冷既雪糕,一冷一熱口感好惹味。呢餐雖然真係貴左,但食到平時唔會成日食既甜品。點都抵翻哂,而且店員既服務真係幾好。當你無頭緒食咩既時候,會推介心手既甜品俾顧客。店員都幾有禮貌同耐性,甜品真係好正,下次實會翻兜。
外。仲有好多她得意既甜品,咁入到去唔使等位,真係太好啦。

芒果爆珠
個芒果都唔太酸,不過唔係食得好多,所以唔講咁多啦。
橙酒火焰雪山
呢個甜品都令我期待,因為佢真係好出位。好似真係有料到。等
既一刻。
蛋糕,呢度就無乜特別好講。
火焰雪山
燃燒吧
越燒越旺
熄火
心太軟
另一個幾好食既甜品,雖然要等好耐,但都係值得既。
因為個蛋糕切出
好有口感。
熱既蛋糕配上冰冷既雪糕,一冷一熱口感好惹味。
流出來
解構溶岩
耐性,甜品真係好正,下次實會翻兜。

2011-01-02
火焰雪山