2023-09-02 524 views
💭今日同細妹喺尖沙咀嗰邊shopping,行到肚餓嘅時候,見到呢間餐廳人氣都幾高,之後同阿妹決定去呢間餐廳試吓,餐廳燈光比較昏暗,非常有情調,好適合情侶或者朋友過嚟試吓!我哋好快搵咗座位,員工態度非常親切,而且餐廳食物種類款式唔多,反而cocktail嘅款式令到我哋心大心細,好彩好快有咗決定!! 如果餐廳無咁忙 佢地會比我地親自體驗點樣自己整一杯Cocktail✨都幾過癮🫣★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★🔸日式前菜拼盤呢個前菜款式好多,包括枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、仲有海盜芝士配餅乾。前菜嚟講都真係非常有誠意。尤其係雞泡魚乾,燒到好香脆好惹味!!🔸避風塘薯條薯條炸到脆卜卜,加上避風塘好香辣,好有香港特色,但係食落又唔覺得熱氣,份量都唔少架!🔸燒厚切牛舌果然微厚切,食落每一舊都好爽口,完全唔會過硬,加上佢既調味方面做得好好,要燒得咁好其實非常有難道。🔸單骨雞翼拼一口芝士身為雞翼狂既我必點,個醬汁係自己調配,個人認為有少少咸,但都好好味,加上個炸芝士食既時候重係好香脆同埋熱辣辣架!🔸炸牛丸拼鵪鶉蛋看似唔相關既兩個食物,估唔到都起到化

🔸日式前菜拼盤

🔸避風塘薯條

🔸燒厚切牛舌

🔸單骨雞翼拼一口芝士

🔸炸牛丸拼鵪鶉蛋
看似唔相關既兩個食物,估唔到都起到化學作用,個炸牛丸非常重牛味,加上個鵪鶉蛋真微好彈牙,我同細妹都好快清晒。

🔸Puppy love
好重既白桃味,飲落清清地,配上前菜既佐酒小食簡值一流。

🔸bamboo herbal
非常易入口,而且外形非常特別,好適合打卡。