2024-03-17 116 views
這裡燈光柔和,幾有情調,私隱度高1. 🐓Sabor Signature Chicken Box $780:雞種選用廣東三大名雞之首「杏花雞」皮呈金黃色,油光閃亮,吃起來有清、鮮、甜、爽嘅味道和口感,我都係第一次有幸品嚐呢個品種,這個Chicken Box 包括有以下三款食物,雞肝醬多士、燒雞、雞皮油飯a. Chicken Liver Pate🫔第一次用雞肝醬配上香脆既西班牙多士,雞肝醬上面有炒過既洋蔥,估唔到又幾好食,完全無腥味,口感細綿滑潤。b. Oven Baked Chicken🍗火焰燒雞絕對係打卡必點,上檯時侍應好細心提醒我地手機ready好開錄影,然後再為燒雞淋上酒,一點火瞬間熊熊火光超吸睛,滿足左視覺上既享受店員將隻雞交由廚師斬件再上檯,雞肉嫩滑,肉汁爆滿c. Chicken-skin Oil Rice 🥘雞油飯好香,但唔會太油,有d似煲仔飯,食到有飯焦2. Grilled cuttlefish with alloli $280🦑墨魚粒配上自家調製既番茜蒜頭醬,個醬店員係上枱時現擠,口感香滑,有清新的蒜頭味,唔會太濃烈及辛辣! 配埋彈牙的墨魚粒,好食~3. 🦐Garlic
這裡燈光柔和,幾有情調,私隱度高

a. Chicken Liver Pate
估唔到又幾好食,完全無腥味,口感細綿滑潤。

b. Oven Baked Chicken

店員將隻雞交由廚師斬件再上檯,雞肉嫩滑,肉汁爆滿

c. Chicken-skin Oil Rice
🥘雞油飯好香,但唔會太油,有d似煲仔飯,食到有飯焦

🦑墨魚粒配上自家調製既番茜蒜頭醬,個醬店員係上枱時現擠,

3. 🦐Garlic shrimp $360
西班牙文應該叫Gambas al ajillo ,係西班牙經典既Tapas
燒得極熱的鑄鐵鍋端上桌,滾燙的橄欖油結合了鮮甜蝦仁在鍋裡冒著大泡泡,
鮮香四溢,蝦仁好大隻好新鮮,口感彈牙,配上蒜香味十足既金黃炸蒜片,麵包點上蒜蓉橄欖油一齊食,好味~

4. Catalonia Cream with homemade ice cream $80
自家製雪糕🍧唔錯,唔係好甜,感覺幾健康
Catalonia Cream 賣相好似焦糖燉蛋 crème brulée
但口感完全唔同,入口綿滑,配以微甜的焦糖香,有驚喜