2025-01-05
知道自己嚟緊要去土瓜灣,所以openrice咗一輪,發現呢間小店cafe,位置非常之近土瓜灣地鐵站口,出隻大概行4至5分鐘就到,鋪面唔算好大,4張枱,環境需小但感覺有心思,食物種類選擇適中,由飯至烏冬拉麵,all day breakfast,炸物拼盤,機沖咖啡,果汁都有。我哋叫咗4個餐,3人吃都幾飽吓,餐嘅食物份量適中,如果烏冬同拉麵餐對男士嚟講可能份量會唔夠,男仕可能叫選飯會好啲(cafe仲有得附費加大份量)。我哋叫咗鰻魚飯及日式咖哩吉列豬扒飯,鰻魚同豬扒份量適中,兩個餐都整得好好味,尤餐餐點可選炒蛋或流心蛋,兩種整法都整得好滿意,另外每個餐都配上日式冷盤小食及即磨咖啡,以呢個價錢嚟講係非常之抵食,當中使用的餐具杯盤及擺盤有講究,給人一種舒適感。炸物拼盤方面,炸蝦天婦羅粉漿有點厚,口感厚到基本食唔到時蝦嘅存在,不過炸物是出色的,全部吃起來都非常酥脆。之後會再找機會試試佢哋嘅all day breakfast。