2018-10-14
同朋友慶祝生日決定食好啲,來到中環龍麵館。以前只係會路過,今次真係入到去發現內裡裝潢是中式設計,上面掛住幾個舞獅頭,就連餐廳洗手間都係滿溢的中國風。可能因為星期六中午過去,餐廳內並唔多人,都有遊客路過入來捧場,整體環境舒適。得兩個人,但我地叫啲嘢都唔少 食到最後已經飽到食不知味。。。。。。我同朋友分別叫佐龍蝦麵同慢煮牛頰麵。首先上場係龍蝦麵。真材實料,啖啖龍蝦肉配上濃郁龍蝦湯底,鮮味縈繞口腔,朋友大讚~ 啲麵亦都筋道十足,主角配角一樣咁好味至於我碗麵,依然係龍蝦濃湯底,但同慢煮牛頰係互相襯托。牛頰牛味濃,嫩,不韌易入口。以為呢個會係流心紫薯包,結果原來自己估錯 唔係流心依然咁好味,龍蝦酥造型10/10,但之前食佐咁多嘢食到佢真系咩都食唔出。。只係知道啖啖肉lol過多一陣甜品上陣,盆栽造型好得意,豆腐味幾出。不過有冇人話到俾我知上面啲草食唔食得?