2008-05-20
早幾日一條友又餓餓地, 咁啱行開呢度, 見到呢間食店, 決定黎個快食!行到埋去都幾多人, 等左一陣就要左串麻辣魚蛋, 麻辣魚蛋一串有五粒, 魚蛋唔算彈牙, 不過就好鬼入味, 當師傅食第一粒時, 仲覺得佢流流地, 因為一d都唔覺得佢辣; 但當食到第三粒時就發覺不妙, 因為師傅已經感覺到咀唇開始麻痺, 而口腔相對覺得辣, 都幾麻添; 食到第五粒時真係覺得幾辣, 不過師傅食晒後竟然有少少上癮, 好想再買多串, 皆因呢串魚蛋辣得好鬼過癮!總括而言麻辣係相當出色, 服務態度都幾好, 其間亦發生少少趣事, 就係話說師傅我冇細鈔, 於是就比一張紅底佢找, 點知佢找番八十九蚊, 師傅就心諗十一蚊一串麻辣魚蛋, 你唔好貴d, 唔通食左會飛 ? 正當師傅猶豫之際, 個服務員好大聲話找錯錢, 原來係七蚊串, 咁都冇咁驚! 夠膽死叫自己做麻辣王果然有料到, 下次都會再幫襯!