2017-10-22
對上次來呢一度食嘢嘅時候已經差唔多係一年之前,同朋友慶祝生日。今次再嚟都見到個餐牌嘅食物 好似唔同咗好多,有換到餐牌。前菜盛合,最啱就係等朋友來嘅時候叫。入邊有唔同嘅前菜,我比較鍾意就係嗰粒蒜蓉,經過醃製,咬落去有醬油香,唔會辣,反而有嚼口。明太子芝士椰菜燒餅,其實我一向對明太子冇乜好感,都唔明白點解啲人咁鍾意食,我覺得佢嘅未比較腥,但係佢咁樣整咗出嚟反而有啲似生蠔味道,令我非常之易去接受,不錯。清酒煮宮城蠔, 另外一個令我喜出望外嘅餸。我初頭以為煮出來會係一隻非常之細隻嘅蠔,會係一個湯鍋入邊。但係估唔到原來佢係用鐵鍋,經過現場即煮。而且每一隻好大,好厚肉,入邊非常之新鮮。對上次來我食呢隻好嘅時候係食刺身嘅,今次用清酒再煮一煮味道都好好,仲有暖胃嘅感覺,如果啲湯唔係咁多殼嘅話,飲埋個湯會仲正。珍寶天婦羅海老,好大隻嘅一隻蝦,咬落去嘅口感亦都非常之爽口,外面略膽,奢侈嘅選擇。到咗甜品就叫咗個富士雪山布甸,唔知幾時開始我就鍾意左食布甸。呢度嘅布甸亦都十分之香滑,重蛋味,甜度適中,最好嘅就係上面嘅糖脆係即場整,有埋視覺享受。上一次食嗰陣時候覺得平平淡淡,但係今次食反而有喜出望外嘅感覺,kee
上一次食嗰陣時候覺得平平淡淡,但係今次食反而有喜出望外嘅感覺,keep 住有更換餐單,好有心。