2 day(s) ago
提早同家姐慶祝生日, 係銅鑼灣搵左好幾間餐廳比佢揀, 最後佢揀左依間食晚飯慶祝, 平日晚飯時間黎到都已經差唔多坐滿哂人, 好似居酒屋既感覺, 枱同枱之間距離都算近, 雖然多人傾計講話有少少嘈吵, 但氣氛幾熱鬧開心叫左火山熔岩鮭魚卷, 頂層放左啲炸左既蘿蔔絲, 鮭魚壽司卷亦都有炸過, 配左蛋黃醬咁既好滋味, 加上外層既薄脆炸口感, 口感外脆內煙刃, 幾得意依個特上日本產豚肉串燒盛合, 一共有5款豚肉配搭串燒, 分別係豚肉秋葵串, 豚肉露荀串, 豚肉鵪鶉蛋串, 豚肉生蠔串同明太子翠肉瓜, 豚肉外層都燒得啱啱好, 唔會過分乾身, 咬嗰時仲食到啖啖豚肉香, 最驚喜係豚肉鵪鶉蛋個配搭出其地好味, 我個人最鍾意都係豚肉生蠔串, 生蠔依然食到蠔味同勁多汁松葉蟹肉稻庭烏冬啱哂都係澱粉質寶寶嘅我哋, 本身個烏冬質感都比較軟身, 而湯底係蛋花汁咁, 有少少似食緊撈烏冬, 蟹味正常, 唔算話好突出, 如果個烏冬可以返生少少會更好Firebird名物! 重量級火焰原隻雞腿係餐廳既推介, 我地已有7成飽都要叫黎食, 雞腿非常大隻, 上枱時已經剪好哂, 店員淋上酒再用火槍灼熱個雞腿肉, 食落有啲燒焦味, 雞腿入口
Firebird名物! 重量級火焰原隻雞腿係餐廳既推介, 我地已有7成飽都要叫黎食, 雞腿非常大隻, 上枱時已經剪好哂, 店員淋上酒再用火槍灼熱個雞腿肉, 食落有啲燒焦味, 雞腿入口好軟熟又夠juicy, 食一件再夾下椰菜清一清都幾好, 味道啱啱好, 唔會話好濃, 但係係惹味既雞腿肉, 如果3-4人黎食就會好啲, 因為份量真係唔細, 值得一叫
飲品我地叫左杯Lychee Frozen同Strawberry Smoothie Mocktail, 飲落都幾解膩