2018-09-05
同朋友約左嚟 M3 Italian 食飯, 因為之前有食過, 對佢印象都幾好. 尤其係呢度坐得舒服, 可以好好傾計聚舊, 好在今次都無失望.難得相約, 唔想白行, 所以一早就訂定位了是日餐湯係忌廉磨菇湯, 配埋個拳頭大嘅餐飽, 食完已經飽左一半添 我地叫左個小食酥炸大蝦. 杯上, 一杯3隻, 有啲新鮮沙律菜襯下, 巧 nice 呀! 同埋杯蝦吾止睇得, 味道仲好得. 大大隻蝦, 炸醬好薄, 隻蝦好crispy, 咬落去啖啖蝦肉, 真係巧巧味主菜係流心蛋煙肉忌廉意大利粉, 又係好睇又好食. 本身碟意粉已經夠晒忌廉汁, 令立立, 撈埋啲蛋王就更加滑lulu, 重有果塊手心咁大嘅Parmesan cheese, 個意粉食落真係好 rich 啊 甜品我揀了朱古力焦糖燉蛋, 都係好睇又好食呀. 因為 mix左黑朱古力, 個燉蛋質感會比較厚身, 面果層焦糖好脆, 燉蛋又好濃朱古力味, 停唔到口囉 餐廳環境舒服, 食物又nice, 我地2個一面食一面傾, 唔覺唔覺竟然坐左2個幾鐘, 夠晒盡情
難得相約, 唔想白行, 所以一早就訂定位了