2019-07-06 13 views
喺銅鑼灣想揾個靜少少嘅地方都好難,如果唔係朋友帶路,我一定唔會揾到呢間隱世cafe!因為呢到樓下招牌都無個,要保安開咗鐵閘上到三樓兜咗一圈先揾到😲🤪🤣入到去真係有別有洞天嘅感覺!我地兩個嗌咗à la carte,我揀咗慢煮安格斯腹肉 (英文係Butcher’s Steak/Hanger Steak),呢part係牛其中最矜貴嘅部分,成隻牛咁大得兩公斤左右,唔係好多餐廳會推介,因為佢多筋,所以比較難處理,真係好考功夫架!呢到係用慢煮方法令到肉質極其鮮嫩🤤🤤🤤,好有我喺英國食Flat iron 嘅感覺!😛😋朋友嗌咗慢煮煙燻手撕豬温泉蛋扁意粉,手撕雞就食得多,手撕豬真係第一次聽呀!🤣🤣😂手撕豬份量好多!食法係將温泉蛋同手撕豬同埋意粉撈埋一齊食,真係好滑,口感好豐富,好正!😗另外好值得一提嘅係Hand Drip Coffee😍朋友推介話一定要試下!我係第一次試手沖咖啡,真係飲得出果香味,微酸帶啲甜味原來係呢種咖啡豆嘅特色,呢杯咖啡仲要攤凍咗都一樣咁好飲,真係大開眼界!係必試之選!😝順帶一提,呢間餐廳嘅Staff 好nice,真係當客人係朋友咁😗,會埋嚟推介同傾計,喺呢到食嘢真係好舒服!😝💕🌿睇

慢煮安格斯腹肉

慢煮煙燻手撕豬扁意粉

Hand Drip Coffee

💕🌿睇到呢到,如果你想睇多啲我嘅食評,歡迎follow我嘅IG: GGsharing或者like我嘅FB fanpage: Gillian愛分享💕🌿
慢煮安格斯腹肉
慢煮煙燻手撕豬扁意粉