2022-07-20 42 views
今日去咗九龍城嘅同撈同煲打邊爐,呢間火鍋店係做咗香港懷舊特色裝修,好有香港舊式情懷!先叫左個胡椒豬肚少爺雞煲,胡椒豬肚湯底少少辣,少爺雞雞味濃郁有口感,雞同豬肚份量都好充足!之後火鍋配料叫咗封門柳,響鈴,美人餃,鴛鴦蚌!另外仲叫左小食老友鬼鬼,黑松露墨魚滑釀油炸鬼,好好食!封門柳牛味重,部位稀少,唔係好多餐廳有得食!美人餃內藏桃膠,女仔愈食愈靚!即炸響鈴非常脆口!珊瑚蛑同桂花蛑新鮮爽口!最後仲叫左花生糖不甩同啫喱,啫喱有遮仔,好有舊式冰廳既感覺,花生糖不甩係即場整,真係第一次見,感覺好特別!另外一提就呢度既自家製飲品唔錯,菊花蜜清甜幾好飲!

另外一提就呢度既自家製飲品唔錯,菊花蜜清甜幾好飲!