想同朋友去間居酒屋,食野、飲酒🍻、傾計👯‍♂️最重要係想感受下日本既氣氛😂懷緬下日本食物😞今次揀左間位於尖沙咀既居酒屋😚佢既位置比較隱世😮我花左少少時間先搵到😆剩係門面已經好有日本既感覺😝真係要讚一讚😳餐廳入面既擺設、佈置都好有日本居酒屋feel🇯🇵店主好有心思營造呢個氣氛呀!👍🎌紫薯沙律 $90喺出面行到㷫烚烚,食呢個沙律最好不過!紫薯味道清新,甜甜地又凍凍地,有涼快既感覺💜紫薯上加左三文魚籽,多左份鹹香💕係一碟幾開胃既前菜😊🎌燒野菌三重芝士蛋餅 $110推介‼️好香、熱辣辣既蛋餅♨️芝士同蛋餅味道好夾,加入左野菌同香蔥,令到個蛋餅唔會太單調~芝士份量好足🤤每一啖都食到濃濃既芝士味,身為芝士控既我覺得好滿足❤️🎌三文魚籽紫菜胡麻醬冷麵 $130用胡麻醬撈冷麵,撈得幾均勻,每條麵條都有胡麻醬😛上面鋪滿紫菜,幾香口😚仲有三文魚籽💓令口感更加豐富😆🎌鹽燒提子燒五花腩卷 $110幾特別,有驚喜‼️咬落去既時候,除左有燒得好香既五花腩味,仲竟然有甜甜既提子味🍇,而最估唔到既,係個味出奇地夾👍味道好豐富,有少少juicy咁,幾得意🤩🎌汁燒香蔥牛肉卷 $90牛肉味濃,亦配上左香蔥既味道~佢地真係perfec
想同朋友去間居酒屋,食野、飲酒🍻、傾計👯‍♂️
最重要係想感受下日本既氣氛😂懷緬下日本食物😞

剩係門面已經好有日本既感覺😝

真係要讚一讚😳
餐廳入面既擺設、佈置都好有日本居酒屋feel🇯🇵
店主好有心思營造呢個氣氛呀!👍

🎌紫薯沙律 $90
喺出面行到㷫烚烚,食呢個沙律最好不過!
紫薯味道清新,甜甜地又凍凍地,有涼快既感覺💜
紫薯上加左三文魚籽,多左份鹹香💕
係一碟幾開胃既前菜😊

🎌燒野菌三重芝士蛋餅 $110
推介‼️好香、熱辣辣既蛋餅♨️

🎌三文魚籽紫菜胡麻醬冷麵 $130
用胡麻醬撈冷麵,撈得幾均勻,每條麵條都有胡麻醬😛
上面鋪滿紫菜,幾香口😚仲有三文魚籽💓令口感更加豐富😆

🎌鹽燒提子燒五花腩卷 $110
幾特別,有驚喜‼️

🎌汁燒香蔥牛肉卷 $90
牛肉味濃,亦配上左香蔥既味道~
佢地真係perfect match!
不過我係食五花腩卷先,一路食一路仲懷念緊五花腩卷既味道😅

去居酒屋,當然要叫支酒飲下啦🤎🤎
好surprise店主收藏左咁多隻靚杯,即刻忍唔住借黎打下卡先🥰

2021-08-16
Type of Meal