2017-09-12 476 views
黎呢間食飯係因為今年成為了美麗華酒店的會員,而coupon book裡又介紹左呢間姊妹酒店,一於過黎試下。個入口其實都幾唔顯眼,酒店大堂都好細,不過睇得出佢有花心思係d 細節度,d燈呀,枱枱櫈櫈都好有style,同埋個用色都搶眼,俾人既感動係中西合璧。餐廳係3樓,枱同枱之間都闊落既,唔會有壓迫感,加上我坐左係一個角落,無咁嘈,幾好!今晚主要食佢一個promotion既餐,總共有4個courses, appetizer有4款,entree有2款,然後二選一個main 及 2款desserts 。 就咁睇個量同個價錢已經覺得好抵食!Appetizer裡,我最喜歡甜椒鑲吞拿魚,未試過咁樣包黎食,個味都好夾,有驚喜!entree方面個溫泉蛋薯蓉加ham真係好好食!味道好match! 超正! 我地兩個人食,所以兩個main都有叫,兩個都試哂,個乳豬烤得唔錯,雖然唔係特別印象難忘,都有水準既。而個海鮮墨魚汁通粉亦不過不失啦,係覺得襯咁細粒既通粉,食落唔係咁夾,可能襯蝴蝶粉更好? 或只是我個人喜好吧。其實我對墨魚汁既pasta係又愛又恨,因為驚個墨魚汁會痴住d牙,好難洗,失禮哂,不過呢個汁都唔算痴牙
我地兩個人食,所以兩個main都有叫,兩個都試哂,個乳豬烤得唔錯,雖然唔係特別印象難忘,都有水準既。而個海鮮墨魚汁通粉亦不過不失啦,係覺得襯咁細粒既通粉,食落唔係咁夾,可能襯蝴蝶粉更好? 或只是我個人喜好吧。其實我對墨魚汁既pasta係又愛又恨,因為驚個墨魚汁會痴住d牙,好難洗,失禮哂,不過呢個汁都唔算痴牙,飲多兩啖水都沖得走。哈哈
最後係個甜品,豆腐雪糕同芝麻餅,仲有d生果,還好啦,有些人不喜歡太甜的甜品會喜歡吧?!
飲品我地都有叫,主要係cocktail, white wine and mocktail. 特別可以讚下個青蘋果cocktail, 用舊式茶碗上,很特別,味道也很fresh!
總括來說是很有驚喜的經驗,特別係前菜,唔洗成日食d千篇一律的菜式,係幾好既!
Celebration
Birthday