Auntie AYI @wellwellwell

一大班朋友gathering🎉我哋揀咗 PP 呢間 Auntie AYI,入面裝修好有😎格調,充滿未來感嘅環境🛸同佢哋嘅中菜🥢形成強烈嘅對比。呢度除咗中式茶🫖之外,仲有好多唔同款式嘅🍸cocktail同埋mocktail,🍹配搭新奇充滿fusion風。子紫蝦多士🍞香脆鮮味,頂部加咗🐟魚子醬,入邊嘅蝦肉🦐撈咗紫蘇葉味道份外芳香🤤。芝麻雞🐓撈起用料豐富,啱晒我哋🥰一大班朋友一齊撈起🥢!蘇杭🦀蟹釀橙十分之有特色,原個🍊香橙入邊塞滿鮮味嘅大閘蟹肉蟹膏😍,而且香橙嘅味道有少少🤏類似蟹醋嘅提鮮作用,👍絕對係一試難忘!滋味全鵝煲🪿滷水味香濃,鵝片嫩滑入味😋,而且仲有鵝肝、鵝腸、☺️鵝腎同埋豬紅,🥰豐富又美味。20年陳花雕🇦🇺西澳龍蝦蒸蛋絕對係驚艷到我,🥚蒸蛋超級香滑加上爽口鮮味嘅🦞西澳龍蝦肉同埋每一啖都充滿🍶20年陳花雕香,絕對係極品👍!脆脆米🥣湯泡東星幾有特色,東升斑🐟肉質好鮮味彈牙,配上魚湯🤤同埋脆米一齊食層次感🤩十足。Auntie AYI 炒飯🍚伴脆炸鬼雖然賣相平平,☺️但係入邊落咗好多帶子碎😍所以十分之鮮甜,加上香脆嘅油炸鬼碎😆,每一啖入口質感都好豐富😋。窩蛋沙爹和牛🍲煲仔飯十分之高質,入邊嘅🥩

芝麻雞🐓撈起用料豐富,啱晒我哋🥰一大班朋友一齊撈起🥢!

窩蛋沙爹和牛🍲煲仔飯十分之高質,入邊嘅🥩和牛好嫩滑,沙嗲味濃,🍳流心蛋撈埋入去令到味道更上一層樓👍!

陝西油潑麵🍜伴黑毛豬叉燒配咗皮蛋🥚感覺幾特別,陝西油潑麵好滑🤤而且充滿麵粉香,黑毛豬🐖叉燒超級軟𣺉鬆化🥰,味道香甜十分美味。

家庭裝雪糕🍨涼粉新地份量十足,😆啱晒我哋一大班朋友一齊share😋。
雪糕薩琪瑪🤩賣相都幾靚,薩琪瑪入口好😍鬆化,而且充滿蛋香🥚,配上有雲呢拿籽嘅雲呢拿雪糕🍨一齊食十分滋味。
港式🇭🇰雞蛋仔伴雪糕最特別嘅係配上香濃嘅🥰芝麻醬,無論係連同外脆內軟嘅🧇雞蛋仔一齊食定係配雪糕🍨一齊食都係咁正!
Type of Meal
Dinner