2020-01-27 1072 views
過年當然想食餐氣氛夠嘅餐廳,揾到「莆田」幾唔錯咁有得玩撈起!真係未玩過,想同朋友玩吓!叫左個新春套餐,餐入面有:1.鴻運發財魚生撈起🥗新年喎,當然要應下節食‘撈起、撈起’ 喻意呢年可以撈得掂,賺多啲啦!(我哋主要食呢個,希望大家老公都可以揾多啲)2.石斛番鴨燉南日鮑🍲湯味濃,飲得出燉湯花了時間、心機!內裡仲每人一鮑魚,yum yum! 3.年年有魚🐟都係好意頭食品,呢個當然係新年必有嘅菜式!不能少了它!要年年有餘嘛!4.富貴麥片蝦🦐個蝦脆卜卜,香口又可口,脆脆用黎餸飯的話真係一流!新年有得「蝦🦐蝦」笑,確係唔錯的!5.金銀蛋莧菜🥬有金又有銀,呢味餸係冇得輸!6. 酥炒芋心夠香夠溶,外面脆、内裡軟,會令人食到停唔到口嘅一味!6.媽祖平安麵🍜平安麵-喻意大家食咗都要平平安安!冇病冇痛,身體健康!8.貴圓連子銀耳羹🥣最後上埋甜品,黎個甜甜蜜蜜、圓圓滿滿🥰

叫左個新春套餐,餐入面有:
1.鴻運發財魚生撈起🥗

2.石斛番鴨燉南日鮑🍲
3.年年有魚🐟

4.富貴麥片蝦🦐

5.金銀蛋莧菜🥬
有金又有銀,呢味餸係冇得輸!

6. 酥炒芋心
夠香夠溶,外面脆、内裡軟,會令人食到停唔到口嘅一味!

6.媽祖平安麵🍜
平安麵-喻意大家食咗都要平平安安!冇病冇痛,身體健康!

8.貴圓連子銀耳羹🥣
最後上埋甜品,黎個甜甜蜜蜜、圓圓滿滿🥰