2017-06-01
難得今個星期二有假放,就入左太古行街,涼下冷氣,避一避暑行到咁上下,就開始搵野食做晚餐啦。呢邊都食過幾間food court既野,有鐵板同丼飯,但今晚想食下啲簡單啲既野,所以就揀左大戶屋啦。我地差唔多8點先拎飛,都要等5張2人枱。呢間大戶屋都幾好,有大約6個位俾人坐係度等。一放假就多人食飯,我地都等左4個字先有得入去。一入去先知呢間大戶屋都好大下今晚我叫左個鹽麴燒牛肉配熱既蕎麥麵。原來好大份架,又有飯又有麵,好彩同男朋友share食炸見有啲宣傳新會員加入個app就送豆腐,就join左。個豆腐好有豆味,雖然冇咁滑,但豆味好濃,男朋友好鐘意。個牛燒得好入味,咬落去仲幾juicy架,個飯又有啲燒汁,撈埋食,又有牛香又有飯香,正丫就咁睇蕎麥麵,以為佢會好淡啦,但點知又冇喎,個湯都幾濃喎,加埋啲麵一齊食,啱啱好呢個餐仲有個蛋,蛋好滑,以為齋蛋冇料,但原來入面有雞肉同蘑菇,兩樣料都有自己既味道,完全冇俾蛋蓋過之後試埋條銀雪魚。嘩,驚喜萬分!!!條魚既外表煎到好脆,而魚身啲肉又好滑,又少骨,味道好香,口感一流呢條魚可以不斷encore想食日本住家飯就要黎大戶屋啦,價錢唔貴,但又有日式既野食味道
我地差唔多8點先拎飛,都要等5張2人枱。
呢間大戶屋都幾好,有大約6個位俾人坐係度等。
一放假就多人食飯,我地都等左4個字先有得入去。
一入去先知呢間大戶屋都好大下
之後試埋條銀雪魚。嘩,驚喜萬分!!!