2024-05-25
荃灣御滿屋放題自從裝修左之後我都好鐘意去,環境好新正,坐位舒服,仲有窗口位置可以睇下街景🏙️我同朋友17:30就到左,落單後我就去岀面自助區拎啲前菜同小食,仲有清酒同梅酒,比起其他放題種類較多,有幾款唔同嘅海鮮,醬汁都有好多選擇,炸物我最喜歡炸雞柳同炸雞塊-刺身全部都好新鮮👍🏻🦐大赤蝦口感軟糯蝦頭嘅膏好甘香三文魚厚切,好肥美仲有甜蝦、帶子、劍魚腩、油甘魚都好好食😋-御品鮑汁燴花膠炆得好軟腍,滿滿膠質,女士至愛😆-手卷我叫左海膽、吞拿魚蓉同芝士飛魚子三款都好足料💯海膽冇怪味仲幾鮮甜,好驚喜-蒜蓉燒生蠔蠔肉燒完冇縮水,仲係大大粒蠔肉,加埋蒜蓉醬真係無得彈-瑤柱海皇粥粥底好鮮香,有唔少海鮮,真係有粒粒瑤柱架-芝麻雞翼,榴連波波放題必叫香脆芝麻雞翼😋超香口又juicy榴連波波都係我至愛,咬落去爆漿,外皮又脆又煙靭💯自助甜品區有好多自家製甜品😍其中我最喜歡tiramisu同爆cream泡芙而雪糕櫃好多款式揀,最吸晴係MOVENPICK®同Häagen-Dazs!!食返兩杯都抵返哂😆
-刺身全部都好新鮮👍🏻
🦐大赤蝦口感軟糯蝦頭嘅膏好甘香
三文魚厚切,好肥美
仲有甜蝦、帶子、劍魚腩、油甘魚都好好食😋
-御品鮑汁燴花膠炆得好軟腍,滿滿膠質,女士至愛😆
-手卷我叫左海膽、吞拿魚蓉同芝士飛魚子
三款都好足料💯海膽冇怪味仲幾鮮甜,好驚喜
-蒜蓉燒生蠔
蠔肉燒完冇縮水,仲係大大粒蠔肉,加埋蒜蓉醬真係無得彈
-瑤柱海皇粥
粥底好鮮香,有唔少海鮮,真係有粒粒瑤柱架
-芝麻雞翼,榴連波波
放題必叫香脆芝麻雞翼😋超香口又juicy
榴連波波都係我至愛,咬落去爆漿,外皮又脆又煙靭💯