2024-12-30 2523 views
12月26號中午去到門口,先知話係特別日子,B plan要388再加一,由開始食到埋單都無7成客。刺身叫左鮟康魚肝等左一個鐘先黎。餐廳話必食既三味生蠔杯唔供應又唔講,凍鮮奶桃膠雪燕又無又唔講,榴槤冰糖雪燕榴蓮飄香都係冇架。個脆皮紅燒乳鴿王得層皮,有相為証,啲肉小得可憐,唔知以為食緊片皮鴿。睇youtube話自助區有麵包蟹,去到好失望,因為冇。蒸蠔同蒸扇貝上到枱得5毫子size咁大粒,拖羅第一次黎個啲仲要有好多筋咬唔開,果然圖片真係只供參考,智商稅。

好多刺身唔新鮮 尤其甜蝦同赤蝦完全無味熟食叫做好過刺身少少鵝肝又係唔知想點 又係淡茂茂😂如果一早知咁難食 就唔會加錢比最貴個套啲野食出餐等得耐 又成日漏洞食物質素真心麻麻完全唔值呢個價錢邊個去邊個中伏 我寫包單唔會再黎 因為真係完全唔值呢個價錢

好多刺身唔新鮮 尤其甜蝦同赤蝦完全無味

完全唔值呢個價錢
邊個去邊個中伏 我寫包單
唔會再黎 因為真係完全唔值呢個價錢
2024-12-07 3521 views
今晚到荃灣吃放題。這間御滿屋環境寬敞,坐得舒適。一進門便能看到琳瑯滿目的飲品、甜品和凍海鮮選擇,包括各式汽水、啤酒和茶飲,食物應有盡有。自助取餐區自助餐區分為小食、飲品和甜品區。前菜和小食有多款選擇,炸餃子,沙律的章魚小丸子等等,湯類、熱葷、點心、冷盤海鮮、生果、軟雪糕、Haagen-Dazs及 Movenpick 雪糕任食。飲品有各款啤酒、紅酒、白酒,清酒及梅酒等,還有一些特製mocktail ,賣相和味道俱佳。刺身及壽司刺身和壽司的種類繁多,質素上乘。有三文魚,甜蝦,帶子,劍魚腩,油甘魚,大赤蝦,鮑片,赤貝,角螺,北奇貝,蟹棒,八爪魚,希靈魚同泰式生蝦,冰鎮上枱十分新鮮、三文魚肥美,大赤蝦彈牙,赤貝爽脆,帶子鮮甜,食材新鮮,味道鮮味。海鮮特色這裡的海鮮極具特色,最特別的是有三味生蠔、極品魚子醬、滿屋海膽杯、鮟鱇魚肝、三文魚子黑松露魚生杯、冰鎮新鮮阿根廷大蝦砂帶子等。不是每間放題餐廳都有的,所以非常特別,而且全部食材都很新鮮美味。其他菜色我們還點了一些特別的菜式如佛跳牆、蟹肉魚翅羹、泰式酸辣醬鮑魚、黃金蒜蓉熟蠔、鐵板西冷牛扒、鰻魚及雞軟骨等,風味獨特,讓人感受到日式放題的魅力,一個大

自助取餐區

刺身壽司
刺身壽司的種類繁多,質素上乘。有三文魚,甜蝦,帶子,劍魚腩,油甘魚,大赤蝦,鮑片,赤貝,角螺,北奇貝,蟹棒,八爪魚,希靈魚同泰式生蝦,冰鎮上枱十分新鮮、三文魚肥美,大赤蝦彈牙,赤貝爽脆,帶子鮮甜,食材新鮮,味道鮮味。

海鮮特色

其他菜色
我們還點了一些特別的菜式如佛跳牆、蟹肉魚翅羹、泰式酸辣醬鮑魚、黃金蒜蓉熟蠔、鐵板西冷牛扒、鰻魚及雞軟骨等,風味獨特,讓人感受到日式放題的魅力,一個大滿足!

甜品
甜品部分同樣出色,拿破侖、木糠布甸和馬卡龍都極具創意,特別是MOVENPICK和Haagen-Dazs的雪糕,讓人很飽了,仍然要吃一杯才能畫上完美。

御滿屋不僅提供高性價比的日式放題,還有著優質的食材和多樣的選擇,無論是環境還是食物的質量都讓人印象深刻,值得一試。

2024-12-06 2914 views
期待咗好耐,約埋朋友一齊去食荃灣大鴻輝嘅御滿屋,現場環境寬敞舒適,食物方面亦好有質素👍店員亦好有禮貌,上菜速度亦都超快!刺身、壽司、手卷好新鮮出色:整個刺身拼盤都非常新鮮,有多款刺身選擇:三文魚腩(好肥美)、油甘魚、赤蝦和長腳蟹等。海膽手卷好creamy,入口即溶,超高質。火炙壽司亦都係必食推介,例如火炙三文魚及左口魚壽司真係回味無窮!燒物及天婦羅恰到好處:非常推薦鹽燒牛舌(非常嫩滑)、雞軟骨串、西京燒比目魚。所有燒物的都能夠鎖住肉汁,肉質鮮嫩多汁。天婦羅炸漿夠薄夠脆,能夠保持著食材的鮮味,尤其推介大蝦天婦羅,肉質豐盈,過足口癮。鐵板及小食令人眼前一亮:冷鮑魚有彈性咬口,配酸辣醬汁,非常醒胃,可中和油膩。鐵板紐西蘭西冷牛扒經過烹調後保持了肉質的嫩滑,配上黑椒汁,非常惹味。自助吧選擇多元化:自助吧供應多款美食,包括炸薯條、麻辣豬耳、香炸雞塊及燜牛腩等,應有盡有。仲有各種飲料及甜品,特飲美常好飲,非常適合炎炎夏日解渴,還有海鹽軟雪糕,透心涼好味。仲有各款蛋糕甜品,一定可以滿足你嘅口味。總結,呢間日式放題非常高質!餐廳提供非常多款式,且高品質的食物選擇,加上地理位置方便,鄰近荃灣市中心,係一

刺身壽司、手卷好新鮮出色:

燒物及天婦羅恰到好處:

鐵板及小食令人眼前一亮:

自助吧選擇多元化:

總結,呢間日式放題非常高質!餐廳提供非常多款式,且高品質的食物選擇,加上地理位置方便,鄰近荃灣市中心,係一間唔可以錯過嘅餐廳選擇!
2024-12-06 2676 views
平台有優惠買了A餐,先點魚生,鮮味和柔軟度一般,擺盤打卡不錯,之後點花膠,鮑魚,帶子和燒蠔,食材本身較硬身,跟着煱物海鮮煱、海鮮粥和卜卜蜆好足料,味道不錯。最後甜品完全唔好食,有HD雪糕和韓國雪條算係咁。最唔掂係個中湯完全無味。不過以優惠價算係咁。
2024-12-04
$150 (Dinner)
2024-12-03 2935 views
繼上次五月今次又再食放題,實際上畀我有一個好大的驚喜,以前abcd四餐,現在縮減為ab餐(B=以前的A-D)而且多了一些不錯的食物,最新奇的是居然有乳鴿、魚子醬,不是說有多好吃但當某一刻魚子醬和拖羅一起上桌,一時間以為在吃什麼貴價餐廳,這叫門面...另外個人最喜歡吃的蟹腳(松葉蟹),由以前的C餐降為A餐,若果不是想試下其他玩意,今次其實a餐就夠,另外,送了半隻芝士焗龍蝦,不過今天已經是公開優惠期的最後一日了。食物什麼的有吃的基本都在相片中,總結來說個人比較喜歡他這次變相減價,星期六午餐368加一,約等於以前的500-600加一。而且實際上,以前什麼中拖羅大拖羅,反正不太喜歡,油脂較多。話說openrice又send什麼未能刊登,搞到都唔想寫食評了...
繼上次五月今次又再食放題
實際上畀我有一個好大的驚喜,
以前abcd四餐,現在縮減為ab餐(B=以前的A-D)
食物什麼的有吃的基本都在相片中,
而且實際上,以前什麼中拖羅大拖羅,反正不太喜歡,油脂較多。

2024-11-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$405 (Lunch)
2024-12-01 2678 views
本人選擇B餐兩位,可以放得落口嘅菜式只有:蒜蓉帶子、鵝肝、刺身,完。其他菜式:佛跳牆、天婦羅、蠔、飽魚、比目魚⋯⋯係冇乜味,連本身食材味道都冇,佢哋嘅自家飲品唔好飲太甜,飲品顏色就係靚嘅。唔明白點解啲留言會寫到咁好,仲要係一啲缺點都冇,唔係呱,啲人真係覺得好好食?抑或⋯⋯就不得而知啦,我同朋友覺得咁嘅價錢好唔抵得,不過講真現場嘅客人好似真心覺得好食,或者我哋唔識欣賞。最後服務態度係冇乜,又要趕收枱趕收錢⋯粗聲粗氣⋯唉!
最後服務態度係冇乜,又要趕收枱趕收錢⋯粗聲粗氣⋯唉!
2024-11-30
$450 (Dinner)
2024-11-14 3394 views
荃灣大鴻輝中心係食放題嘅天堂🍣🐙🦐,作為曾經嘅荃灣友,我今日同朋友嚟到10樓嘅御滿屋日本料理,踏入餐廳就感受到濃厚日式風情,職員好親切招待,而家仲新增咗網上訂位服務,非常方便。小食,甜品和飲品等全部都係任飲任食㗎。連最新嘅häagen-dazs雪糕,日本清酒都有,魚生等食材非常新鮮,同大家推薦幾款必試嘅美食!🤤🐙 八爪魚嚼勁十足,但唔會太硬,配上Wasabi同埋豉油,鮮味出曬嚟!👍🐟 希靈魚入口即溶,充滿油香,非常滿足!同時魚味濃郁,無需太多調味都非常美味。柚子醋花海蜇清新嘅柚子醋味同海蜇爽脆嘅口感,食落去有種好refreshing嘅感覺!🥒🍋🦐 阿根廷赤蝦蝦肉肥美彈牙,鮮甜味濃,完美突顯咗赤蝦嘅原汁原味!無論生食定燒製都非常適合。🦪 北海道帶子刺身刺身超級滑溜,每一口都充滿海洋氣息,濃厚嘅帶子鮮味簡直無法抗拒!🔥🐚 赤貝新鮮到無朋友!鮮味濃郁又唔會有腥味,口感獨特,有啲微微嘅脆口,好正!🍤 甜蝦呢款甜蝦簡直係海鮮愛好者嘅夢幻,鮮甜多汁,令人回味無窮!😋🐠 蜜柑真鯛壽司帶有蜜柑清香,淡淡嘅甜味與鯛魚壽司融合一體,真係意想不到嘅清新組合!🍊🍣🍣 芝士厚切鰻魚玉子燒濃厚嘅芝士味同滑嫩嘅玉子

🐙 八爪魚
🐟 希靈魚
柚子醋花海蜇
🦐 阿根廷赤蝦
🦪 北海道帶子刺身
🐚 赤貝

🍤 甜蝦
呢款甜蝦簡直係海鮮愛好者嘅夢幻,鮮甜多汁,令人回味無窮!😋
🐠 蜜柑真鯛壽司
🍣 芝士厚切鰻魚玉子燒
濃厚嘅芝士味同滑嫩嘅玉子燒結合,加埋鰻魚嘅鹹香,口感層次分明,好滿足!🧀🍳

🦀 海膽手卷
海膽甘香味濃,溫暖嘅米飯搭配令手卷更加完美,簡直係海膽控嘅天堂!🌊
🐄 鹽燒牛舌
薄切牛舌鹽燒後味道香濃,嚼勁十足,每一口都帶有微微焦香,讚不絕口!🔥
🍍 燒有機菠蘿
甜中帶酸,好juicy!菠蘿經過燒製後更加香甜,食完覺得幾清新解膩。🍍✨
🦐 鹽燒海蝦
海蝦鹽燒後散發出陣陣海洋氣息,肉質鮮甜彈牙,好滿足!😋
🧄 蒜蓉燒生蠔
蒜香四溢,生蠔好鮮甜!蒜蓉同生蠔係完美組合,食完仲忍唔住再叫多幾隻!🦪🧄

御滿屋真係一間好適合同朋友或家人聚餐嘅日本料理店,刺身壽司、燒物都一樣出色!最緊要係性價比高,啱曬我呢啲鍾意食日本嘢嘅人,已經同朋友仔約定下個月再嚟食過。💯
御滿屋日本料理
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓@superiormanya
從來唔會對日式放題嘅食物質素有任何期望,但御滿屋真係令我喜出望外。滿屋早前改名為御滿屋,旺角、荃灣、大埔都有分店,我今日試荃灣午市放題。放題分幾個級數,我食最平嘅A餐,$238,中午十二點開店,可以食到三點落場為止。諗住最平嗰餐一定冇嘢好食,點知就算係最低消,食物選擇到極之豐富。🐟魚生非常新鮮,🦐赤蝦更加可以用大隻來形容,蝦頭超多膏。加$10可以加一隻大閘蟹🦀雖然係細細隻不過都有蟹膏、鮮甜,十蚊真係超值。依家仲免費升級🇲🇾馬來西亞燒榴槤任叫任食,而且叫咗好多轉全部香甜多肉,真係淨食榴槤都回本。另外仲有燒羊架、紐西蘭西冷、燒乳鴿、煎比目魚、燒牛舌等,全部高質。壽司卷物就正常發揮,火炙焦糖三文魚甜甜哋好味。自助區仲有麻辣小龍蝦,好受歡迎。呢個價錢已經包清酒啤酒梅酒等任飲。連🍨häagen-dazs同movenpick雪糕都係任食。出菜快、收碟快、食物賣相靚、永無扣單漏單、服務好、環境舒適,我畀御滿屋滿分。
從來唔會對日式放題嘅食物質素有任何期望,但御滿屋真係令我喜出望外。滿屋早前改名為御滿屋,旺角、荃灣、大埔都有分店,我今日試荃灣午市放題放題分幾個級數,我食最平嘅A餐,$238,中午十二點開店,可以食到三點落場為止。諗住最平嗰餐一定冇嘢好食,點知就算係最低消,食物選擇到極之豐富。

🐟魚生非常新鮮,🦐赤蝦更加可以用大隻來形容,蝦頭超多膏。

加$10可以加一隻大閘蟹🦀

雖然係細細隻不過都有蟹膏、鮮甜,十蚊真係超值。

另外仲有燒羊架、紐西蘭西冷、

燒乳鴿、煎比目魚、燒牛舌等,全部高質。

壽司卷物就正常發揮,火炙焦糖三文魚甜甜哋好味。

自助區仲有麻辣小龍蝦,好受歡迎。

呢個價錢已經包清酒啤酒梅酒等任飲。

2024-09-18 3997 views
荃灣大鴻輝真喺好多款美食!今次晏就去食日式放題🤩🤩 估唔到有齊3大牌子雪糕🍦連我哋臨走個陣都仲有好多人入座!入座後會喺用QR code 落單,而外面自助區都有好多款前菜、炸物、咖哩牛腩同同湯刺身有三文魚油甘魚希靈魚螺片包片甜蝦赤蝦帶子,壽司都有左口魚壽司火炙鰻魚花之戀鰻魚芝士卷卷物,海膽手卷,燃燒物方便更加多款式啊,牛舌牛扒博燒牛肉、雞軟骨包括有南瓜天婦羅蟹棒天婦羅再慢慢估唔到嘅係竟然有齊三個大牌子嘅雪糕🍧大驚喜喺H牌M牌D 牌都有齊🤩🤩

大驚喜喺H牌M牌D 牌都有齊🤩🤩
Lunch
2024-08-31 3123 views
一入到門口已經有小小唔知乜味 令人感覺唔係好好 之後入到啲侍應態度都唔係咁好 一開始落唔到單 佢叫我哋用微信scan咁先落到 唔係個個香港人都用微信 之後食壽司又食到入面有蟹殼 個待應收起啲嘢嗰陣直接掉啲盤入㗎車 重點係佢掉嗰下啲汁彈到我隻腳 總之成個體驗都好差 完全唔會想再嚟

2024-08-28 3229 views
又來到荃灣的放題天地,每幾個月總會光顧一次,這次來到發現餐廳午餐也有日本清酒提供,會飲的就大愛了入座前先經過飲品櫃,種類真的非常多,茶,汽水,紙包,外國的,啤酒也不同款牌子,而且還有熱飲品機,即按即沖的,光是喝已經大滿足對面就是甜品櫃,全都份量小小的,非常適合想多試不同款式味道的我,曲奇,蛋糕,甜品杯,西餅等等任取,後面還有大大的雪糕櫃啊,甜品控不能錯過這次選了A餐,可以選的種類也不少,看我點了這些也是美味的啊雞軟骨,粟米,蜆,花膠,燒菠蘿,薄燒牛肉,牛扒,避風塘炒蟹,雞翅,軍艦等等,不能盡錄原來餐廳可以用新inline網上訂位,吃完已經期待下次再來光顧了呢📍御滿屋日本料理 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
又來到荃灣的放題天地

,會飲的就大愛了

入座前先經過飲品櫃

,光是喝已經大滿足

對面就是甜品

,後面還有大大的雪糕櫃啊,甜品控不能錯過

這次選了A餐,可以選的種類也不少,看我點了這些也是美味的啊

原來餐廳可以用新inline網上訂位

,吃完已經期待下次再來光顧了呢

📍御滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
2024-08-19
Lunch
今日去咗荃灣御滿屋日本料理食飯👍坐落喺荃灣大鴻輝中心,超方便🚆首先講吓佢哋嘅壽司類啦,海膽手卷嘅海膽新鮮到爆,簡直係口感嘅極致享受🤤。花之戀同龍蝦三色塔都係必試嘅選擇🌸🦞,牛油果蟹肉他他嘅味道夠鮮美🥑🦀。三文魚壽司同馬刀貝壽司都好吸引人🐟🐚,龍蝦膏赤蝦壽司嘅質感一流🦐,劍魚腩壽司同蜜柑真鯛壽司都好特別🍊🐟。芝士飛魚子車海老壽司就係芝士控嘅最愛🧀🐟,火炙三文魚壽司嘅香味撲鼻🔥🐟。特濃芝士醬燒皇帝蟹棒壽司同火炙海鰻壽司都好高質素🦀🐉,特濃芝士燒醬牛肉壽司同火炙醬燒蠔壽司味道濃郁🐄🦪。鹽燒左口魚邊壽司同芝士鰻魚卷勁肥美🧂🍣刺身類就更加唔使講,角螺刺身, 北寄貝, 鮑片同赤貝新鮮得嚟口感又好🐚,甜蝦同帶子都係海鮮愛好者嘅天堂🍤🐚。松葉蟹棒同阿根廷赤蝦都係質素一流🦀🦐,希靈魚同八爪魚刺身都好有特色🐟🐙油甘魚同劍魚腩都係好味嘅選擇🐟。御•泰の味冷鮑魚同挪威三文魚都係必試🐟燒物類都唔遜色,蒲燒鰻魚嘅味道正宗🐉,燒紐西蘭羊鞍嘅肉質嫩滑🐑。西京比目魚嘅味道細膩🐟,鹽燒牛舌嘅口感獨特🐄。芝麻雞翼同鹽燒雞軟骨都係送酒好選擇🍗🍺,燒有機菠蘿嘅甜味剛剛好🍍。芝士咖喱肉醬玉子燒就係創意滿分🧀🍛天婦羅方面,帝王蟹棒
今日去咗荃灣御滿屋日本料理食飯👍
坐落喺荃灣大鴻輝中心,超方便🚆

首先講吓佢哋嘅壽司類啦,

🐟。御•泰の味冷鮑魚同挪威三文魚都係必試🐟

天婦羅方面,帝王蟹棒天婦羅嘅份量足夠🦀,秋葵天婦羅
同南瓜天婦羅都好適合唔食肉嘅朋友🌱。虎蝦天婦羅同粟米仔天婦羅都係好味嘅選擇🦐🌽

熱食嘅牛肉烏冬好夠味🍜,牛油炒粟米嘅香味令人難以忘懷🌽。
上湯菜心嘅清新可以中和其他重口味嘅食物🥬

甜品方面,
Häagen-Dazs雪糕嘅柚香檸檬馬卡龍同焦糖奶油脆餅都係完美嘅結尾🍨🍋🍪

飲品隨左酒水任飲,
特飲藍糖荔枝梳打同藍蝶花白桃梳打係超靚,好適合夏天飲用🍹🌞

總括來講,御滿屋日本料理係一間值得推介嘅餐廳,味道服務都一流👏上菜快而且無漏單! 鍾意食放題嘅朋友唔好錯過喇🎌🍱
Dinner
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 海膽手卷
  • 甜品
  • 飲品
  • 冷盤
2024-08-26 2648 views
好耐冇食日本放題,今日就約朋友黎大鴻輝呢間御滿屋日本料理試吓啦,因為我地都比較細食,所以就揀左最平個餐$288一位,呢個餐都有77款食物可以揀架魚生方面有好多選擇一坐低我地就叫左三文魚、甜蝦、阿根廷赤蝦、油甘魚、劍魚腩、希靈魚,仲有我最愛嘅帶子呀😍份量比得好足,完全冇少到,食落好新鮮,赤蝦仲好大隻tim👍🏻呢個價錢仲有海膽手卷任叫,食落口好正呀😍熟食方面雞翼、羊架、牛扒、燒菠蘿、燒蝦、薑蔥炒蟹等等呢d點少得,全部黎到都熱辣辣,好似即叫即煮一樣👍🏻連爆谷都有得食呀😌最驚喜原來有榴連任食呀😳平時屋企得我一個食,都好少買返去食,呢度有得食返夠本喇🤣飲品方面超級多選擇,汽水、果汁、茶,仲有啤酒、清酒都可以任飲最難得係,佢有個位有茶包熱飲,好岩我呢d又要食生冷野,又鍾意養生唔太飲凍野既人😂雪糕區一定係我最愛,好多選擇,仲有Movenpick 同Haagen-Dazs雪糕任食🤤食埋真係超級滿足呀😆另外仲有蛋糕、布丁同生果等等可以揀食到飽飽,大家都滿載而歸,大家都食得好開心,約定下次都要再黎食😄

魚生方面有好多選擇

呢個價錢仲有海膽手卷任叫,食落口好正呀😍

熟食方面

連爆谷都有得食呀😌

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$320 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 海膽手卷
2024-08-25 2179 views
暑假☀️就是開開心心放任地食,✨荃灣御滿屋放題✨ 環境寛敞,坐得舒適 自助落單📱就可以等食物送上枱▶️自助區設有小食區,飲品區同甜品區,前菜同小食有多款選擇,炸餃子,沙律🥗章魚小丸子等等,飲品有清酒,梅酒,仲有特飲,甜品有自家製甜品,MOVENPICK®同Häagen-Dazs雪糕🍦。✅刺身有三文魚,甜蝦,帶子,劍魚腩,油甘魚,大赤蝦,鮑片,赤貝,角螺,北奇貝,蟹棒,八爪魚,希靈魚同泰式生蝦,冰鎮上枱好新鮮🔎三文魚肥美,大赤蝦彈牙,赤貝爽脆,帶子鮮甜,劍魚腩鮮味❤️必食推介芝麻雞翼,蒜蓉燒生蠔,牛油果蟹肉他他,海膽手卷,鹽燒雞軟骨,西京燒比目魚,蒲燒鰻魚▶️西京燒比目魚滿滿油香,魚肉嫩滑▶️芝麻雞翼外脆內JUICY▶️燒生蠔充滿濃郁蒜香,蠔肉飽滿▶️牛油果蟹肉他他口感豐富▶️海膽手卷細細件,食落鮮甜唔會腥▶️蒲燒鰻魚好肥美,一啖一件▶️鹽燒雞軟骨咸香味好足,粒粒好脆口

自助落單📱就可以等食物送上枱

🔎三文魚肥美,大赤蝦彈牙,赤貝爽脆,帶子鮮甜,劍魚腩鮮味

▶️西京燒比目魚滿滿油香,魚肉嫩滑

▶️芝麻雞翼外脆內JUICY

▶️燒生蠔充滿濃郁蒜香,蠔肉飽滿

▶️牛油果蟹肉他他口感豐富

▶️海膽手卷細細件,食落鮮甜唔會腥

▶️蒲燒鰻魚好肥美,一啖一件

▶️鹽燒雞軟骨咸香味好足,粒粒好脆口