2024-02-07 272 views
餐廳環境幾舒服,播住舒服輕鬆嘅音樂、枱與枱之間嘅位置闊落。我哋嗌咗兩個lunch set。🍄蘑菇湯配蒜蓉麵包蘑菇湯好creamy ,唔單止蘑菇味濃,仲飲到一粒粒嘅蘑菇,有口感。蒜蓉包香脆,滿滿說蒜蓉香味。蒜蓉麵包好適合點蘑菇湯食。🍄煙三文魚沙律沙律新鮮、爽口,煙三文魚厚度適中。係一個幾唔錯嘅開胃前菜。🍄 Grain Fed Ribeye Steak with grilled vegetable & side green salad 新西蘭肋眼排配烤蔬菜和沙律 $125分量十足,大過我嘅手掌。很驚喜。比起一般坊間牛扒係食佢嘅口感、軟度,佢嘅肋眼排更注重牛本身嘅肉味。牛扒煎烤得啱啱好,好有肉味。越咬就會越食得出佢嘅香烤味,同埋肉眼扒本身嘅肉味,係質素好高嘅肉眼扒。烤蔬菜有薯仔同埋椒, 烤得好香口同埋入晒味,好好味。🍄 Crab Meat Lasagna 蟹肉千層麵 $110佢以芳蒂娜芝士、牛油帕瑪森芝士和濃鬱的瑞可塔乳酪為特色菜。一開始會擔心千層麵嘅份量會好大食唔晒,但係上碟嘅時候見佢係細細地一個,一人份量。上枱嘅時候仲係熱辣辣,切開嚟食嘅時候,仲有芝士拉絲。食起嚟嘅口感食到一絲絲嘅蟹肉,

🍄蘑菇湯配蒜蓉麵包

🍄煙三文魚沙律
沙律新鮮、爽口,煙三文魚厚度適中。係一個幾唔錯嘅開胃前菜。

烤蔬菜有薯仔同埋椒, 烤得好香口同埋入晒味,好好味。

佢以芳蒂娜芝士、牛油帕瑪森芝士和濃鬱的瑞可塔乳酪為特色菜。

上枱嘅時候仲係熱辣辣,切開嚟食嘅時候,仲有芝士拉絲。食起嚟嘅口感食到一絲絲嘅蟹肉,有厚度嘅千層麵,成個感覺好match、幾推薦。

🍄 Cake
佢嘅甜品係蛋糕配上士多啤梨醬。蛋糕係偏向濕濕地、比較原味feel。食完主食之後食呢個甜品,食起嚟幾light、幾舒服。

🍄 Iced cappuccino
唔錯,上面嗰層cream幾細滑又滑,下面咖啡都香濃。

🍄 凍檸茶
紅茶茶底香濃清新,加上可以自己到糖漿,都幾方便。

🎈總括嚟講
性價比高,百幾蚊鬆啲就可以食到一餐lunch set,食物質素高同埋有心思。特別欣賞店員出餐嘅速度好、細心留意到我哋share lunch set,會細心拎兩個碟仔俾我哋share。

📍La Mensa Grill & Bar (Plaza 88) (荃灣)
荃灣楊屋道88號Plaza 88地下5-7號舖
沙律