2019-07-09 149 views
今日放假約埋朋友周圍hea下食下,行到旺角,見倒紅茶冰室,可能時間尚早,12:00倒,未到lunch time,所以未見排隊嘅人龍。是日午餐有4款,我同朋友都叫左泰式海南雞🐔飯配羅宋湯(亦可以配中式餐湯)成份餐有湯有飲品都只係$60。餐嘅份量對女士黎講一定夠食,不過唔係油飯,呢度扣左分,兩份餐,一份雞翼搭雞脾、一份雞翼搭雞胸,好彩朋友鍾意食胸,所以唔洗爭🤣🤣先講餐湯,好濃郁,就係羅宋湯果種濃郁味,唔會水注注👍🏻,海南雞,雞脾好鬼滑,亦好有雞鮮味,個汁都好正,不過冇黑色嘅豉油醬,呢度扣左分;朋友果份雞胸,佢話都幾好,小小鞋(食雞胸肉就預左嘅)食完個餐,臨走點可以唔買番兩個麵包呢,紅茶嘅菠蘿包同吞拿魚包,如果岩出爐真係超正架👍🏻👍🏻睇番openrice 好多朋友都話紅茶嘅甜品都好正架,好多選擇,下次一定要試埋不過有樣野要彈下,侍應服務態度麻麻🙄收野又鬼咁快,好似趕收工咁🙄
2019-07-09
$60 (Lunch)