2024-11-26 60 views
呢間位於尖沙咀嘅隱世居酒屋主打燒鳥,初頭以為淨係雞類會比較單調,但其實有好多雞嘅部位同內臟可以選擇,甚至乎一啲稀有嘅部位都有,真係非常講究,食材亦非常新鮮,加上師傅用心炮製,真係每一串都好有水準好回味呀👍🏻餐廳裝修日式木系feel,我哋被安排到坐Bar枱,可以睇住師傅燒串燒都係一種享受,仲有室外座位,啱晒一班朋友聚會,感覺都好chill👍🏻餐廳提供五款調味粉,包括七味粉、紅椒粉、咖喱粉、綠茶粉及茶山椒,可以配搭唔同嘅串燒,增添另一種風味。燒鱈魚乾 $48魚味夠鮮,燒得好脆好香口,點沙律醬無敵😋雞上髀肉 $38雞肉好嫩滑好juicy雞心 $38好鍾意食雞嘅內臟,雞心係我最愛之一,口感彈牙好味😋雞頸肉 $38燒得剛剛好,配合醬汁,好Juicy好味道❤️水牛芝士煙肉卷 $48水牛芝士芝士味好濃郁,入面有個菜葉,增加口感帶點香葉味,煙肉唔會燒到好乾,整體味道鹹鹹地好惹味👍🏻唐辛子 $38青辣椒微辣,燒到焦香亦保持水份,同木魚一齊食好夾糯米雞肉棒 $48糯米燒到脆卜卜,出邊嘅燒汁同埋紫菜係靈魂所在,入面嘅免治雞肉好juicy,食落有層次,好特別嘅串燒,有驚喜❤️福岡秋葵 $38呢個係我食過咁多次最好

燒鱈魚乾 $48
魚味夠鮮,燒得好脆好香口,點沙律醬無敵😋

雞上髀肉 $38
雞肉好嫩滑好juicy

雞心 $38
好鍾意食雞嘅內臟,雞心係我最愛之一,口感彈牙好味😋

雞頸肉 $38
燒得剛剛好,配合醬汁,好Juicy好味道❤️

水牛芝士煙肉卷 $48

唐辛子 $38
青辣椒微辣,燒到焦香亦保持水份,同木魚一齊食好夾

糯米雞肉棒 $48

福岡秋葵 $38
呢個係我食過咁多次最好味嘅一次,口感唔會太滑潺潺,同埋佢嘅醬汁好入味

雞皮 $38
雞皮微微燒焦,脆口又帶點彈性,好味😋

醬油飯團 $38
呢個飯團超級推介,外面嘅米飯燒到脆卜卜,入面飯粒軟熟,熱辣辣,不得不讚佢嘅日式醬油,真係好好食❤️

抹茶蕨餅 $38
蕨餅好QQ, 抹茶粉香濃,最佳嘅甜品

總括而言,係一間用心經營嘅隱世小店,用餐當日係平日,室內都坐滿客人,相信都儲落一班熟客,舖頭座位唔算多,建議大家去之前要book定位呀😊

美味指數🍽:9/10
環境指數📸:8/10