2019-08-20 1049 views
今晚約咗三個好朋友聚會,本來想去南昌VWalk搵地方食飯,但因每間食肆都好多人,所以轉咗去南昌薈這酒樓。酒樓一邊係小菜晚飯,另一邊係火煱放題,我哋四個就揀咗小菜嗰邊。裏面地方都幾大,未坐滿,但已經好噪。晚市有兩個優惠三寶餐,同時也再可以一蚊叫一個餸優惠。我地雖然三個人,但都叫咗六個餸。先叫咗$298個餐有三餸 + 一蚊一隻文昌雞 + 菜煲 + 紅燒豆腐$298餐有三個餸,义燒皇,火候剛好,色澤好靚,加上甜甜义燒醬,同半肥瘦义燒,肉質嫩生汁明蝦球,蝦球彈口,個汁似沙津醬,帶少許甜酸,好好食$1文昌雞,雞冇肥油,都幾滑,抵食啫啫金鈎通菜煲,個菜加咗蝦乾肉碎,有咸香味,同幾辣,唔錯,但因菜煮過頭,黃黃的,扣分蒸魚係跟餐,葱油好香,魚肉滑紅燒雜箘豆腐總括嚟講,份量都多,煮得好味,最緊要價錢抵

$298餐有三個餸,

生汁明蝦球,蝦球彈口,個汁似沙津醬,帶少許甜酸,好好食

$1文昌雞,雞冇肥油,都幾滑,抵食

蒸魚係跟餐,葱油好香,魚肉滑

紅燒雜箘豆腐

總括嚟講,份量都多,煮得好味,最緊要價錢抵
2019-08-20