2023-09-02 19 views
公司附近好方便,行5分鐘就已經可以到MegaBox,放工後同同事揀個最近嘅地方食飯加shopping ,上到MegaBox 9樓見到一間壽司店好特別,沿途有好多火車玩具喺度行,好特別,我同同事就揀咗呢間隼壽司店。行入座位之前見到10張枱嘅客有八張枱都食緊牛肉松葉蟹烏冬,我哋都唔輸蝕,嗱嗱臨叫侍應幫我哋寫咗三碗牛肉松葉蟹烏冬先再慢慢揀其他壽司。其實我對有牛肉喺度嘅湯底都好有要求,呢個牛肉松葉蟹棒烏冬真係冇令我失望,甜甜嘅牛肉湯底在家松葉蟹棒嘅鮮味,真係令我畢生難忘,仲要大大塊牛肉😌我哋之後還點咗珍寶帆立貝刺身,赤蝦刺身,海膽花之戀,肉質方面,肉厚實且呈口感較滑身,刺身帆立貝味道似純淨海洋新鮮、甘甜,對於平時唔敢食刺身魚食既人都會被呢股口感與味道征服,佢食落啖啖肉,極富彈性。我們還點了多春魚,雞骨腸,蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝,最尾還叫了脆炸香蕉。不得不提呢個甜品脆炸香蕉,呢個炸香蕉幾特別,外脆內軟,記得趁熱食,個心暖暖地最正,外皮炸得好脆好好食,如果配埋啲honey都唔會太甜,推薦😉