2018-03-10
去元洲村周圍搵野食,行下行下就見到最掂燒味,心諗D燒味到底有幾掂呢?!見價錢唔太貴,D叔叔又好客,門口d燒味賣相又唔錯,最後就決定左食呢間。裝修簡單得黎光線好足夠,而且坐位夠闊唔洗同人逼仲可以放到袋,坐得好舒服。當我地仲心大心細唔知食咩好既時候,已經有好多人黎買外賣,相信呢間都係附近居民加料之選。貪心之下叫左個皇牌最掂燒味3式拼盤,都幾多選擇架。最後簡左差燒/貴妃雞/燒腩仔半肥瘦差燒 燒得岩岩好,D肉唔會好硬仲有少少果皮味,如果多D汁可以用黎送飯就更正喇貴妃雞D雞肉好滑,多肉加埋D雞油不得了燒腩仔既皮燒到脆卜卜夠新鮮,仲用左荷蘭豬,好有心思架呢到既燒味一D都唔是但,比起好多酒樓仲好味。食飽飽之後 我地仲叫左個湯飲<十全十美健康素湯>本身都冇留意個湯有咩料 飲落都飲得有唔同既材料再望返張紙先知原來菅左咁多料個湯一D都唔味精 無咩油就好似飲緊屋企湯咁每人都分到2大碗飲架而且非常足料 好好飲超飽超滿足!果然係最掂燒味!
當我地仲心大心細唔知食咩好既時候,已經有好多人黎買外賣,相信呢間都係附近居民加料之選。 貪心之下叫左個皇牌最掂燒味3式拼盤,都幾多選擇架。
最後簡左差燒/貴妃雞/燒腩仔 半肥瘦差燒 燒得岩岩好,D肉唔會好硬仲有少少果皮味,如果多D汁可以用黎送飯就更正喇
貴妃雞D雞肉好滑,多肉加埋D雞油不得了
燒腩仔既皮燒到脆卜卜夠新鮮,仲用左荷蘭豬,好有心思架 呢到既燒味一D都唔是但,比起好多 酒樓仲好味。
食飽飽之後 我地仲叫左個湯飲<十全十美健康素湯>
本身都冇留意個湯有咩料 飲落都飲得有唔同既材料
再望返張紙先知原來菅左咁多料
個湯一D都唔味精 無咩油
就好似飲緊屋企湯咁 每人都分到2大碗飲架
而且非常足料 好好飲
超飽超滿足!果然係最掂燒味!