2024-01-18
聽朋友說起中環最近試了一間冇味精同埋每日新鮮自熬嘅蝦湯底💓,好想去試下。魚蝦蟹主打湯麵套餐,套餐有2款前菜(醃青瓜、梅酒浸蕃茄)、是日炸物 - 炸蝦炸得非常之脆、鮮果及飲品,日式擺盤非常精緻,食慾大增🤤。這裡當然要試招牌大蝦湯麵🥰,麵質感超彈,大蝦又好飽滿大隻,要分開4-5口先可以吃完,餐廳好貼心安排濕紙巾^^,✨好有心思,而且我把整個湯都飲了,因為吃得出是沒有味精,超原味,真的可以吃得健康。對於近掛減肥既我,可以放心大吃,沒有負擔。💜朋友點了酸菜魚麵,厚切魚片好嫩滑,湯底好開胃呀,又不會太SPICY,整體感覺好好味。店員介紹了香港特色小食XD,🩷燒賣控既雙眼發光,招牌特濃鮮蝦汁蒸魚肉燒賣,好有驚喜🤤,YUMMY~蝦片佔了特濃鮮蝦汁來吃,性價比很高,✳️下次回頭再吃😋。