2023-05-30
長沙灣青山道兩邊食肆林立,葉公館就是其中一間,聽個名好似台灣的食肆名稱,地下舖位是外賣涼拌小食,一樓裝修似舊式酒樓格局,我們坐低不久,好快就爆滿座無虛席,可能好多人都好似我哋咁睇咗網上「海鮮研究社」推介,來這裏試一試。餐牌種類選擇好多,小菜、海鮮、燒味、套餐......一坐低就會先奉上一碟餐前小食,今次是麻辣雲耳豆角,小小麻辣不是太辣幾好味。🤤見好多客人都選擇套餐,但我們想試下其他小菜,所以就散叫。鮮鮑魚🦪雞🐔煲$158而家做緊特價所以都算幾抵食,半隻雞🐔加六隻鮑魚🦪,由於用鮮鮑魚🦪烹調所以肉質都爽脆👍,抵食!😋金牌蒜香骨$108蒜香骨每嚿都大大嚿,啖啖肉,一啲都唔薄身,醃製得十分入味,雖然蒜香骨用油炸熟,但裏面肉質仍然保持鮮嫩多汁,好食!🤤👍💯西蘭花🥦炒鮮魷🦑$118分量大大份,鮮魷🦑炒得十分之嫩滑唔老,味道唔會過於太鹹,抵食!👍飯後還奉上糖水,今次是綠豆沙,綠豆沙煮得都幾軟綿綿,不太甜。😋總括來說:價廉物美,街坊價錢食物美味,值得推薦!👍🫶
餐牌種類選擇好多,小菜、海鮮、燒味、套餐......
見好多客人都選擇套餐,但我們想試下其他小菜,所以就散叫。
鮮鮑魚🦪雞🐔煲$158
金牌蒜香骨$108
西蘭花🥦炒鮮魷🦑$118
總括來說:價廉物美,街坊價錢食物美味,值得推薦!👍🫶