2019-05-26 1040 views
近掛試過一些新開馬拉店. 今日順帶試埋拒, 畢竟不是旺區.  但第一口 飲下喇沙麵湯底.  不然令我帶有意外驚喜. 因湯底夠味夠濃, 可能有加海鮮殼去煲. 帶有甜味,不會口喝.   加央鮮打, 有蛋味. 不是一般超市買的現成貨.    肉骨茶底無偷雞, 不是混成品貨加 味精. 是煲出來的口感, 也是沒有味精.  但肉骨就無脂肪帶不出骨底香氣. 可能呢排豬貴掛.  走時, 肉骨茶味仍在口腔. 令我意想不到.  近排也算是第一次食到 近乎 馬拉 或 星加坡 當地 既口味.  算是一間將品質放在食材身上既小店.
喇沙
加央多士
尢魚喇沙湯麵
肉骨茶
2019-05-18
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
喇沙
加央多士