2023-10-29
Weekend去左沙田新城市食個晚餐先回家,一去見到勁多人等位,証明依間去幾多次都唔會厭,質素從來無令我失望。我地點左雞肉mozzarelle芝士墨西哥薄餅配番茄莎莎($79),另外伴碟有酸忌廉和牛油果醬,墨西哥薄餅餡料十足,加埋牛油果醬入口勁惹味。主食點左安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋,裡面有大量安格斯牛肉碎,而闊麵麵質煮得岩岩好,唔會太過淋,飽肚感十足。另一份主食點左燒法國春雞,配上大啡蘑菇法邊豆、牛油果、小蕃茄和自家製酸辣醬,法式烤雞嘅煮法,烤雞脾外皮酥脆,雞肉多汁嫩滑,飯用上Risotto做法,米飯粒粒軟糯,醬汁令每粒飯都相當濕潤,極具層次感。黎依度一定要食甜品,我地揀左Ricotta 厚班戟,配上香蕉、拖肥醬、雲尼拿吉士醬和脆焦糖,厚班戟Ricotta質感綿厚,外層有香甜脆焦糖,令空氣感十足班戟增加多一份口感。入口有濃濃嘅蛋香,好正。