2015-11-16 404 views
今日無時間煲, 自然就去拎個湯返去飲O下。平時都係飲響螺或花膠的湯, 今次見有隻新野, 仲做緊特價, $50蚊就有, 而且話有湯料, 一於試試。黑松露花膠象拔蚌響螺湯-  個名鬼咁長, 不過有好處, 就係唔會包裝自己, 唔需要估究竟一個好靚既名, 到底有咩配料。佢地附送的湯料, 最滿意都係豬肺湯, 今次見到呢個都沒有多大期望, 最後只有數條木耳同象拔蚌, 果然唔期望, 就冇失望。色澤偏深, 稀稀的。入口淡淡, 沒有海鮮帶來的膠質子鮮甜味。黑松露味反而不錯, 好濃, 有好沒有味道一向都非我最在意, 好多時就算無味的湯, 都有機會用了不少材料, 只是未能出到自身食材所有的特質, 我只考慮佢用的食材正正常常, 不加味精及防腐劑, 所以淡淡地我是接受到的~.~

黑松露花膠象拔蚌響螺湯-  個名鬼咁長, 不過有好處, 就係唔會包裝自己, 唔需要估究竟一個好靚既名, 到底有咩配料。佢地附送的湯料, 最滿意都係豬肺湯, 今次見到呢個都沒有多大期望, 最後只有數條木耳象拔蚌, 果然唔期望, 就冇失望。
TakeAway
Type of Meal