心血來潮去想去食大X口,都知道無book位就唔使旨意食,當然啦,事實係殘酷的...睇下水牌,原來仲有打邊爐,go show睇下有無得食先!去到都有好多人,但一定少過樓上,起碼安排等位有系統d先,等左大約半個鐘就有位了,兩位不難等,睇睇餐牌,連湯底都有咁多野揀!而且有d特別湯底,朋友揀左肉骨茶(平時一般食唔到),肉骨茶味不算濃,但係好香,唔濃味也好,唔會擔左食物本身的味道。先叫左刺身,刺身要加錢先有,我地見黎到又無理由唔食架,所以都叫左d,呢度好特別,因為有泰式生蝦食,精華係d醬,生蝦新鮮又夠凍,佢無日本蝦咁甜,但係都好滋味!三文魚一般,唔太厚,亦唔算好甜。肥牛賣相真係一般,肥膏好多,但味道不錯,牛味都重,不過肥牛唔肥又唔好食啫!羊肉片都OK架,靚過肥牛,而且夠So,陣So味係個口徘徊,過癮!韓國鮮蠔雖然雪到像冰一樣,但都不失味道,建議大家要碌耐d先食,因為真係好凍!蠔味都keep到而且無沙又爽!同行朋友最中意食蝦,叫左海蝦同埋花膠,海蝦不太甜,但係就幾乾淨,有時有d會唔太乾淨,花膠係呢度個名叫「厚花膠」XD,果然!係厚身架,你以為係假野咩?堅呀!真係花膠,雖然硬身左d,唔夠林(碌耐d可
去到都有好多人,但一定少過樓上,起碼安排等位有系統d先,等左大約半個鐘就有位了,兩位不難等,睇睇餐牌,連湯底都有咁多野揀!而且有d特別湯底,朋友揀左肉骨茶(平時一般食唔到),肉骨茶味不算濃,但係好香,唔濃味也好,唔會擔左食物本身的味道。先叫左刺身刺身要加錢先有,我地見黎到又無理由唔食架,所以都叫左d,呢度好特別,因為有泰式生蝦食,精華係d醬,生蝦新鮮又夠凍,佢無日本蝦咁甜,但係都好滋味!三文魚一般,唔太厚,亦唔算好甜。
肥牛賣相真係一般,肥膏好多,但味道不錯,牛味都重,不過肥牛唔肥又唔好食啫!羊肉片都OK架,靚過肥牛,而且夠So,陣So味係個口徘徊,過癮!韓國鮮蠔雖然雪到像冰一樣,但都不失味道,建議大家要碌耐d先食,因為真係好凍!蠔味都keep到而且無沙又爽!同行朋友最中意食蝦,叫左海蝦同埋花膠,海蝦不太甜,但係就幾乾淨,有時有d會唔太乾淨,花膠係呢度個名叫「厚花膠」XD,果然!係厚身架,你以為係假野咩?堅呀!真係花膠,雖然硬身左d,唔夠林(碌耐d可能Ok),但似花膠架,唔係魚肚扮花膠!
見到有甜品區,梗係將我肚腩淨返嗰少少位必埋出黎啦∼先攞我既最愛梳乎厘,甜度合我既心意!唔算好甜,容易入口,入面既餡我覺得好似雞蛋仔d蛋漿,好香好滑!我唔客氣食左兩個,真係捧住個大肚腩走人呀!