2019-05-15 500 views
基本上每年都會有一啲時間係會幫襯和民,因為之前登記左做和民卡嘅會員,每當到你生日嘅時候,和民就會送你兩張現金券,要當月使用。變相嚟講,如果自己同屋企人都有用和民卡,一年就會幫襯佢幾次喇。上次食都已經大半年前喇,感覺上菜單都同之前冇乜分別。鐵板餃子。一客有六隻,上菜時會附有餃子醋。食落略為油膩,感覺真係好一般。芥末脆炸雞翼。上菜嘅時候熱辣辣,口感鬆脆,再加上有蜜糖芥末醬,令到件雞翼更加好食,甜甜辣辣噉樣。滑蛋豬扒盒仔飯。上菜嘅時候,滑蛋已經全部變成熟蛋,用熟蛋嚟撈飯真係冇滑蛋咁好食嘅,真係要扣點分。吉列豬扒外皮已經腍曬,個人就覺得麻麻地。鐵板雞腿。呢塊雞扒分量好大,亦都整得唔錯。雞肉鮮嫩,有肉汁,真係種去舊式扒房食鐵板嘅感覺。總嘅嚟講,和民都算係一間不過不失嘅日式餐廳,始終和民品牌都屹立多年,而且價錢親民,再配上生日優惠,仍然有一定吸引力。

上次食都已經大半年前喇,感覺上菜單都同之前冇乜分別。

鐵板餃子。

芥末脆炸雞翼。

滑蛋豬扒盒仔飯。

鐵板雞腿。