2021-11-21
今日放工早收咗,那那林約我男朋友去尖沙咀dinner加shopping✌🏻我search左幾間餐廳,最後都揀咗好評爆燈嘅chef stage de Eddie Chu,起初都擔心book唔到位,後來餐廳回覆已留位給我們,我勁期待同開心👏🏻👏🏻一打開個Menu嚇死我,點解裏面嘅食物大部份我都鍾意食,食完之後真係不得不推介呢兩個餐,我哋兩個大食積叫咗兩個五道菜套餐。首先上咗個三文魚蟹肉沙律,三文魚裏面包住咗滿鮮味蟹肉,咬落去滿口juicy既蟹肉,令人回味無窮。再上就係椰菜花忌廉蝦湯,湯內仲有鮮蝦肉係到添呀,另外黑松露蘑菇湯,黑松露味非常之突出,兩個湯味道濃郁到爆👍🏻再嚟就係蟹肉冬陰功日本年糕,辣辣地嘅泰國風味mix日本風味真係幾夾呀👍🏻輪到我哋兩個嘅主菜嚟喇,首先係魚柳黑毛豬肉骨茶,睇相都知份量非常爆滿,肉骨茶入的材料十分豐富,充滿了魚塊及黑毛豬,味道非常濃烈!跟住就係大蝦煎牛脷,牛脷十分足料,而牛脷我同我男朋友都好喜歡的,食落口覺得佢爽脆,快熟得黎又軟又多汁,呢餐真係令人回味無窮!