環境暗暗地幾有情調,裝修行型格路線同埋寬敞,部分位仲係梳化位🛋️tim,難得既係又唔會嘈,靜靜地幾適合chill下hea下,同fd黎飲杯野傾下計~ 食物既質素都唔錯,係性價比幾高既選擇~(5 😍 係滿分,🤩係半分) Mago Shiso 🥭 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢杯mocktail 幾有驚喜,以往覺得紫蘇葉🟣🌱會比較大味,如果同其他野配埋有機會蓋過左其他材料既味道,估唔到今次配合得幾好,飲到濃郁香甜既芒果味🥭之餘,而紫蘇葉🟣🌱既份量恰到好處,令到杯飲品🍹更加清新,甜度都啱啱好,兩樣野都match~荔枝煎茶 🍵 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)第一次聽cocktail有個咁別緻既名,聽落似普通野飲,飲落味道幾特別~ 呢杯cocktail係由有日本 ryokucha 味既 vodka調製而成既,ryokucha 係綠茶🍵既意思,ryokucha 同 matcha係唔同既,matcha係由綠茶茶葉製作而成既細緻粉末,而ryokucha 係日本普遍飲既煎茶,都係綠茶🍵既一種,味道輕盈清新,所以令到杯cocktail都refreshing啲~ 另外仲有幾芬芳怡人既荔枝味⚪️,幾好

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

荔枝煎茶 🍵 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
第一次聽cocktail有個咁別緻既名,聽落似普通野飲,飲落味道幾特別~ 呢杯cocktail係由有日本 ryokucha 味既 vodka調製而成既,ryokucha 係綠茶🍵既意思,ryokucha 同 matcha係唔同既,matcha係由綠茶茶葉製作而成既細緻粉末,而ryokucha 係日本普遍飲既煎茶,都係綠茶🍵既一種,味道輕盈清新,所以令到杯cocktail都refreshing啲~ 另外仲有幾芬芳怡人既荔枝味⚪️,幾好飲,而且易入口,唔識飲酒既人都啱試下~
比目魚帶子 · 香草意粉

比目魚帶子 · 香草意粉 🐟⚪️🌿🍝 - $218 (好味指數:😍😍😍😍)
比目魚🐟燒到🔥表皮香脆,魚肉柔軟嫩滑,加上本身魚脂比較多,所以燒完🔥之後就更加突出到魚油香味,食落更加香口,如果可以再鹹啲就更加可以突出到魚🐟既鮮味~ 而帶子⚪️幾厚肉,煎得啱啱好,表皮金黃色,鮮甜彈牙,處於半生熟既狀態,唔會過熟而搞到韌~ 意粉🍝軟腍帶啲煙韌,全部都幾掛汁,啲汁唔會因為放耐左水汪汪,質感creamy,配埋香草🌿可以提升香味同埋蒜茸🧄令到個意粉🍝更加惹味~
龍蝦湯

龍蝦湯 🦞🥣 (好味指數:😍😍😍🤩)
當叫dinner set,個餐湯🥣就係龍蝦湯🦞🥣,好少可呢種湯唔洗加錢💰👍 個湯🥣味道鮮甜,有幾濃郁既龍蝦味🦞,有啲食緊龍蝦🦞既感覺😍~ 口感creamy,唔會太稀又唔會杰到一舊舊咁
原味雞翼

原味雞翼 🐥 - $68 (好味指數:😍😍😍🤩)
廚師👨‍🍳貼心咁將雞翼 🐥 分成單骨🦴,方便客人食~ 雞翼🐥 上枱既時候仍然係熱熱地既,食落香脆,幾惹味香口,啖啖肉咁,皮唔會過厚,唔會有雪味❄️,有幾香既雞味🐥
黑松露薯條

黑松露薯條 ⚫️🍟 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
薯條🍟份量幾多,全部都係厚切既,炸到金黃香脆,入面口感綿密,有幾香既薯仔味🥔~ 上面有啲黑松露調味粉⚫️,另外仲有啲黑松露沙律醬⚫️tim,有double 黑松露⚫️滋味,又有啲酸酸地,同時可以解一解炸野既油膩,感覺會特別啲都唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$250 (Dinner)
比目魚帶子 · 香草意粉
龍蝦湯