今日唔想行太遠,所以喺屋企附近嘅成和道去咗一間個名叫做Sing Woo Rd 嘅餐廳食西餐。個Cob沙律實在太大, 食咗一半就要打包。 如果你想食得清啲,衹叫依個沙律就夠你一個晚餐。 個沙律入面好多料, 有燒牛肉,藍芝士,牛油果, 雞蛋,仲有好多唔同類型嘅菜等等。 唔怪得之佢哋叫依個係佢哋嘅招牌沙律。 好新鮮好好味。個蒜蓉蝦相反就比較有點失色, 蝦的蒜蓉味唔夠但係個多士就好好味。 其實係咪應該叫做多士配茄醬蝦,哈哈。個五成熟牛柳燒得啱啱好,又香口又有肉汁。 我最欣賞就係佢哋嘅蒜蓉蘑菇, 做配菜去配牛扒一流。食完一個豐富嘅晚餐點可以冇甜品, 今日我想食返佢哋嗰個傳統朱古力新地雪糕。Brownie條好煙靭配朱古力雪糕, 個口感又硬又軟又熱又凍真係好難形容。有時間喺度慢慢食下嘢,飲下嘢,真係一個人生嘅樂事。 一定會再來。

Cob Salad
Garlic Prawn