2023-03-06 21 views
剛剛去完日本番黎,仲係對日本野念念不忘😋係太子做完野,經過呢間餐廳,好有日本居酒屋感覺,餐廳坐位吾多,但設計好日本風,坐得好舒適。咁岩我前面有個魚缸,好多魚仔游黎游去,食野之餘又多一種享受😍好欣賞佢的menu 係人手寫,字體好工整,餐廳的托盤都係有餐廳名,好有誠意。見到佢的串燒有d特別的種類,一於挑戰下😆燒雞心串: 真係第一次食雞心❤️原來口感係爽爽地,幾得意。燒雞尾串:都係第一次食燒雞pat pat😂😂入口即溶的感覺,燒汁的調味幾惹味,可以一試。山系燒雞皮: 我本身吾食雞皮,不過係朋友大愛,我就一於試下。雞皮燒得好脆口,吾講都吾知係雞皮,但食到最得有一股濃郁的雞味,我都係試一次就夠🤣另外叫左燒香葱玉子,燒五花腩,蟹肉忌廉餅。餐廳吾同串燒都有吾同的調味,好有心思。燒五花腩好食!燒得好香之餘,五花腩半肥瘦,好juicy啊😍蟹肉忌廉餅好creamy,仲即叫即整熱辣辣。手工櫻花蝦醬伴凍豆腐:見到好多人推薦就試下先,果然櫻花蝦醬咸咸香香,拌豆腐一流👍🏻最後叫左個高湯日本沙白蜆同關東煮牛肋條。沙白蜆粒粒都好飽滿,個湯好甜。牛肋條都好惹味好淋。好有誠意的小店,真係好似去左日本居酒屋一樣!😆
見到佢的串燒有d特別的種類,一於挑戰下😆
燒雞心串: 真係第一次食雞心❤️原來口感係爽爽地,幾得意。
好有誠意的小店,真係好似去左日本居酒屋一樣!😆

2023-03-06
Type of Meal