2024-04-11 137 views
有質素的廚師發板環境地點非常好方便,銅鑼灣站一出2-3分鐘路程。餐廳裝修典型日本風,新淨乾淨,位與位之間都坐得好闊落。服務好,每上一道餸,師傅會詳細介紹菜式及如何食用前菜:北海道慢煮魚肝入口即溶,濃厚的魚肝味道,口感好嫩滑,魚肝醃製得啱啱好。螢光魷魚茶碗蒸蛋勁滑,魷魚濃味,魷魚嘅鮮同蛋混合埋一齊,非常好味壽司十貫首先上菜的壽司飯,仍保持到暖度,米的醬油和酸度岩岩好。紫菜新鮮仍脆口。每款壽司都是水準之上,特別欣賞係金目鯛壽司、海膽壽司和鯖魚棒金目鯛壽司:一入口鮮,然後魚肉非常有彈性,唔會太韌,恰到好處,魚味特出海膽壽司:見到師傅是採用北海道霧多布馬糞海膽,飽滿,入口非常鮮甜,食完都會有一種後勁餘韻鯖魚棒:魚油飽滿,皮脆,遺憾唔記得問師傅入面是什麼配料,咸甜混合好好食甜品第一次食廚師發辦甜品係芝士蛋糕,上台溫度剛剛好,皮脆,非常濃厚的蛋香味,好好食第二道甜品是開心果雪糕,上台溫度都是剛剛好,不會太軟亦不會太硬,控制溫度非常好,認真細心。最後魚湯作結,魚味十足。總結:我和太太午餐去食,分別食$580 及$780 lunch set,我覺得性價比好高,食得出廚師發辦當中既認真、細心精髓。所以值
有質素的廚師發板

地點非常好方便,銅鑼灣站一出2-3分鐘路程。
餐廳裝修典型日本風,新淨乾淨,位與位之間都坐得好闊落。
服務好,每上一道餸,師傅會詳細介紹菜式及如何食用

前菜:北海道慢煮魚肝
入口即溶,濃厚的魚肝味道,口感好嫩滑,魚肝醃製得啱啱好。

螢光魷魚茶碗蒸
蛋勁滑,魷魚濃味,魷魚嘅鮮同蛋混合埋一齊,非常好味

壽司十貫

甜品
最後魚湯作結,魚味十足。

總結:我和太太午餐去食,分別食$580 及$780 lunch set,我覺得性價比好高,食得出廚師發辦當中既認真、細心精髓。所以值得推薦
2024-04-09
Type of Meal